Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nejlevnější hypotéka, výpočet a kalkulačka na Bahal.cz

Hypotéka patří mezi nejdoporučovanější úvěry v případě financování bydlení. Najít tu nejlepší nemusí být jednoduché. Vše usnadní online kalkulačka na Bahal.cz. Na co všechno je dobré při posuzování hledět?

Hypotéka je populárním úvěrem pro každého, kdo chce financovat bydlení. Peníze lze využít jak na nákup nemovitosti, tak na její stavbu, stejně jako na rekonstrukci. Vybrat tu pravou lze i podle online kalkulaček. Na co při tom hledět?

Úrokové sazby hypoték

Ta nejdůležitější věc, která by vás měla při výběru zajímat. Pamatujte na to, že vzhledem k částkám, ve kterých jsou hypotéky poskytovány, hraje roli i desetina procenta. Čím nižší je úroková sazba, tím výhodnější váš úvěr bude. Standardem jsou dnes nabídky, které se pohybují v nižších jednotkách procent.

Délka fixace hypotéky

Fixace hypotéky je termínem, po který si lze zafixovat aktuální úrokovou sazbu. Jde o jeden z důležitých parametrů, na který je třeba také hledět. V případě očekávaného vývoje úroků směrem dolů je vhodné zvolit fixaci krátkou. Když se naopak očekává nárůst, mělo by být zafixování úroku voleno na co nejdelší dobu.

Splatnost hypotéky

Hypotéka se řadí mezi dlouhodobé úvěrové produkty. Splácí se v jednotkách, ale i desítkách let. Při porovnání jednotlivých možností je třeba hledět právě i na termín splatnosti. Každému může vyhovovat různá délka závazku. Nutno samozřejmě dodat, že délka splácení má přímý vliv jak na výši měsíční splátky, tak pochopitelně i na to, kolik se celkově přeplatí.

Využití hypotéky

Zde jde většina bank standardní cestou. Peníze je možné použít na nákup, stavbu nebo rekonstrukci nemovitosti. Jsou ale i specifické možnosti využití, jako je nákup podílu v družstvu, nebo vypořádání dědictví.

 
 
Reklama