Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

CAD Studio přebírá aktivity společnosti CAD CAM SYSTEMS

Společnost CAD Studio, největší specializovaný dodavatel CAD, CAM, PDM, BIM a GIS řešení ve střední Evropě, a další autorizovaný partner firmy Autodesk, společnost CAD CAM SYSTEMS, se dohodly na spojení.

CAD Studio přebírá veškeré aktivity CAD CAM SYSTEMS a posiluje tak svou pozici na trhu softwarových CAD/CAM řešení Autodesku pro strojírenství.

CAD Studio s.r.o. přebírá k 1. 6. 2019 veškeré aktivity společnosti CAD CAM SYSTEMS. Kombinovaný roční obrat obou společností je 418 mil. Kč. Pro zákazníky CAD CAM SYSTEMS znamená tento krok možnost využití široké nabídky produktů Autodesk, včetně jejich integrace v podnikových procesech konstrukce, přípravy výroby a samotné výroby. Získají také zázemí a odbornost CAD Studia v oblasti strojírenské správy dat, aditivní výroby, simulací, 3D vizualizací a dalších oborů.

Získávají také přístup ke všem nástrojům technické podpory a zakázkového vývoje software společnosti CAD Studio. Pro CAD Studio jde o další rozšíření kompetencí v oboru CAD/CAM, zejména pro speciální obrábění a vývoj postprocesorů pro CNC stroje.

Společnost CAD CAM SYSTEMS působila na českém trhu již od roku 1994, původně jako Delcam Brno. V roce 2014 byla společnost Delcam převzata Autodeskem a v roce 2016 se její brněnské zastoupení mění na CAD CAM SYSTEMS, společnost dodávající a implementující produkty Autodesk PowerMill, PowerShape, PowerInspect, FeatureCAM a další.

„Tato akvizice přináší do CAD Studia důležité rozšíření kompetencí do oblastí, které bychom rádi využili u některých našich stávajících zákazníků. Je to další krok na naší cestě v růstu na úroveň evropského hráče v oblastech CAx technologií navrhování a správy technických dat,“ říká Jan Binter, výkonný ředitel CAD Studia.

„Společnost Autodesk nabízí velké množství nástrojů, integruje do sebe různé systémy a otevírá možnosti pro vlastní vývoj. Je tedy logické, že náš tým, který se orientoval pouze na konkrétní segment, chceme začlenit do většího celku, který bude navzájem spolupracovat“, doplňuje Pavel Šimonek, jednatel CAD CAM SYSTEMS.


Arkance Systems CZ s.r.o.
logo Arkance Systems CZ s.r.o.

Arkance Systems (dříve CAD Studio) je největším středoevropským partnerem společnosti Autodesk. Dodává CAD/CAM, BIM, GIS/FM a PDM/PLM řešení pro strojírenství, stavebnictví a architekturu, mapování, liniové stavby, 3D vizualizace, správu dokumentů a správu ...

 
 
Reklama