Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ohlédnutí za veletrhem STŘECHY PRAHA 2019

21. ročník veletrhu STŘECHY PRAHA, který proběhl v PVA EXPO PRAHA Letňany ve dnech 7.–9. 2. 2019, zaznamenal přes 25 000 návštěvníků, což je rekordní číslo v historii veletrhu.

O třetinu meziročně vzrostla i celková obsazená výstavní plocha. Veletrh STŘECHY PRAHA tak velkolepě vstoupil do třetího desetiletí své existence.

Veletrh byl skvělou prezentací oboru střech i souvisejících odvětví. Impozantní stánky většiny firem naznačovaly směřování charakteru akce k podobným veletrhům v Německu. Návštěvníci zde našli ucelenou přehlídku střešních krytin, střešních oken, dřevěných konstrukcí, izolací, nářadí a strojů, fasád a solárních systémů.

Významná byla letos též nabídka zelených střech. Společně proběhly veletrhy SOLAR PRAHA, ŘEMESLO PRAHA a projekt PURPO PRAHA. Dále se prezentovali vystavovatelé z oblasti dřevostaveb, nízkoenergetických a pasivních domů v rámci souběžných veletrhů FOR PASIV a FOR WOOD. Svá řešení představilo přes 300 společností na rekordní ploše 16 570 m2.

Slavnostní zahájení za účasti významných osobností

Slavnostní zahájení proběhlo ve čtvrtek 7. 2. 2019 a zúčastnili se jej vystavovatelé, novináři a významní hosté: ministr životního prostředí Richard Brabec, rektor Českého vysokého učení technického v Praze Vojtěch Petráček, náměstkyně ministryně pro místní rozvoj Marcela Pavlová, předseda představenstva ABF Pavel Sehnal, ředitel Státního fondu životního prostředí Petr Valdman, předseda představenstva Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR Karel Havlíček, cechmistr Cechu klempířů, pokrývačů a tesařů ČR Ivan Dvořák a další významní hosté. Ředitelka veletrhu Střechy Praha Jitka Šefránková poděkovala všem vystavovatelům a partnerům za vynikající spolupráci a následovala společná prohlídka souboru veletrhů.


Stáhněte si závěrečnou zprávu z veletrhu STŘECHY PRAHA 2019.
 
 
Reklama