Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

PSJ měla na starost i V Tower, teď vyhlásila úpadek

Jak uvedl Seznam.cz, akciová společnost PSJ sídlící v Jihlavě je podle rozhodnutí Krajského soudu v Brně v úpadku. Akciová společnost měla na starosti i projekt V Tower, nejvyšší bytový dům v ČR.

V Tower Praha, ilustrační obrázek, foto redakce
V Tower Praha, ilustrační obrázek, foto redakce

Akciová společnost PSJ sídlící v Jihlavě je podle čtvrtečního rozhodnutí Krajského soudu v Brně v úpadku. Vyplývá to z údajů zveřejněných v insolvenčním rejstříku, uvádí Seznam.cz

Firma úspěšně působila v Rusku od roku 1994. V posledních třech letech se situace začala negativně měnit. Zde společnost pracovala na dvou projektech, které firmu dostaly do finanční tísně. Jeden z nich byla výstavba velkého obchodního centra v Nižním Novgorodu s prodejní plochou 165 tisíc metrů. Tam firma proti plánu ztratila téměř 500 milionů rublů. To je v přepočtu téměř 170,5 milionů korun.

Ve stejnou dobu společnost dokončila závod pro firmu Kronospan, což je výrobce OSB desek. Tady ztrátu způsobila vada na sprinklerové a požární vodě. Společnost musela provést opravu, což znamenalo velké provozní náklady. Oprava trvala téměř tři čtvrtě roku. Společnost v zakázce ztratila více než 336,5 milionů korun.

Akciová společnost měla na starosti i projekt V Tower. To je třicetipatrový mrakodrap postavený v Praze, vysoký 104 metrů. Je nejvyšším bytovým domem v Česku. Výstavba byla zahájena v červnu 2015 a dokončena byla v únoru letošního roku.







V Tower Praha, ilustrační obrázek, foto redakce
 
 
Reklama