Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rekodifikace veřejného stavebního práva v ČR

Na MMR ČR bylo dnes podepsáno Memorandum o spolupráci na projektu rekodifikace veřejného stavebního práva v ČR. Na stránkách HK ČR lze podávat podněty.

Klára Dostálová, ministryně pro místní rozvoj a Vladimír Dlouhý, prezident HK ČR při podpisu memoranda, foto tisková zpráva MMR ČR
Klára Dostálová, ministryně pro místní rozvoj a Vladimír Dlouhý, prezident HK ČR při podpisu memoranda, foto tisková zpráva MMR ČR

MMR ČR se s Hospodářskou komorou ČR shodlo, že české stavební právo po letech dospělo do stavu, kdy je třeba připravit úplně nový stavební zákon.

Rekodifikace stavebního práva

Potřeba zásadní změny celého veřejného stavebního práva v České republice se naplno projevila v průběhu projednávání poslední novely stavebního zákona (přijata zákonem č. 225/2017 Sb.), která přinesla sice podstatné, leč dílčí změny. Aby byla úprava veřejného stavebního práva efektivní a funkční, přinesla skutečné zjednodušení přípravy staveb a povolovacích procesů, je nezbytné připravit nejen nový stavební zákon, ale je nutné navrhnout a přijmout i zásadní úpravy mnoha souvisejících zákonů a provést též podstatnější reformu veřejné správy v České republice.

Informace o hlavních směrech a cílech rekodifikace (PDF)

Na novém stavebním zákoně spolupracuje Hospodářská komora a Ministerstvo pro místní rozvoj na základě memoranda podepsaného 8. října 2018 (více také v tiskové zprávě). Do příprav zákona se můžete zapojit i Vy svými podněty. Vyplňte, prosím, níže uvedený formulář s Vaším podnětem.

Na stránkách HK ČR můžete vkládat podněty

Do příprav zákona se můžete zapojit i Vy svými podněty. Vyplňte, prosím, níže uvedený formulář s Vaším podnětem.

 
 
Reklama