Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Přijďte na konferenci NIMBY efekt - investor, město, občané

Co může investor udělat pro to, aby jeho stavební záměr nevzbudil protesty veřejnosti? Jakou roli má hrát obec při umísťování investičního záměru do svého území? Jak má občan obce konstruktivně hájit svoje dotčená práva nebo zájmy?



Na konferenci NIMBY efekt - investor, město, občané (29. května 2018, Praha) zazní příklady dobré i špatné praxe z komunikace mezi developery, obcí a veřejností při plánování stavebního záměru. Všechny tři skupiny budou zastoupeny mezi panelisty a také v publiku. Na konferenci druhý den navazuje praktický seminář na téma Plánovací smlouvy a smlouvy developerů s obcemi.

Pro koho je konference určena?

Pro zástupce obcí a developerských firem, občanských spolků, případně pro kohokoliv se zájmem o téma.

Téma a cíl konference

Zkratka NIMBY (z anglického Not in my backyard) se vžila jako pojmenování častého negativního postoje místních obyvatel proti velkým stavebním záměrům. Umisťování většího investičního záměru do území by ideálně mělo probíhat jako férový ale přitom konstruktivní dialog všech stakeholderů v území, tedy jak investora, občanů i obce. Cílem akce je sdílení praktických návodů a příklad jak postupovat při řešení konfliktních zájmů v území.

Praktické informace

  • Místo konání: Aula Nadace ABF, Václavské náměstí 833/31 (v průchodu), Praha 1
  • Čas konání: úterý 29. 5. 2018, 8:30 registrace, 9:00 začátek
  • Web konference, přihlášení: ZDE
  • Web navazujícího semináře, přihlášení: ZDE

Program konference v příloze zprávy.


Frank Bold Advokáti, s.r.o.
logo Frank Bold Advokáti, s.r.o.

Advokátní kancelář Frank Bold Advokáti je přední českou advokátní kanceláří se specializací na stavební a energetické právo. Typické zakázky: územní plánování, povolování staveb, práva výrobců energie z obnovitelných zdrojů.

 
 
Reklama