Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

ČKA vyhlásila 18. Přehlídku diplomových prací

Česká komora architektů (ČKA) vyhlásila další ročník své již tradiční akce pro diplomové práce absolventů architektonických oborů na vysokých školách ve školním roce 2016/2017.

Cílem Přehlídky diplomových prací je zejména porovnání úrovně kvality výuky na vysokých školách zaměřených na výuku architektury v České republice. Prestižní soutěží Komora již osmnáctým rokem přispívá ke zvyšování standardu architektonického školství a k propagaci architektury směrem k veřejnosti.

Předmětem soutěže jsou úspěšně obhájené diplomové práce absolventů architektonických oborů na vysokých školách ve školním roce 2016/2017.
Přehlídky se mohou zúčastnit absolventi vysoké školy, kteří v příslušném období úspěšně obhájí svoji diplomovou práci na některé z vysokých škol a fakult poskytujících architektonické vzdělání v akreditovaném magisterském studijním oboru zaměřeném na architekturu, urbanismus nebo krajinářskou architekturu a zařazeném ČKA na seznam škol s uznaným vzděláním a příbuzným vzděláním. Letos se soutěžní přehlídky např. zúčastní poprvé absolventi magisterského studia na ARCHIP (Architectural Institute in Prague).

Přihlášky do 12.7.2017

Do letošního ročníku Přehlídky diplomových prací je možné se přihlásit do 12. července 2017. Čitelně vyplněnou a podepsanou přihlášku je třeba odevzdat v Kanceláři ČKA v Praze nebo v Brně, a to osobně, poštou nebo naskenovanou e-mailem.

V porotě letos usednou opět přední odborníci nejen z řad autorizovaných architektů. Jsou mezi nimi architekti Pavel Nasadil a Ondřej Janků, inženýr Aleš Marek a teoretičky a kurátorky Barbora Špičáková a Šárka Svobodová.

Ocenění pro vítěze
  • Celková výše odměn pro oceněné dosáhne částky 50 000 Kč (1. cena 25 000 Kč, 2. cena 15 000 Kč a třetí cena 10 000 Kč).
  • Jako každoročně bude dále udělena Zvláštní cena Českých center. Ta vítězi soutěže poskytne týdenní rezidenční stáž v jednom z evropských Českých center.
  • Udělena bude rovněž Zvláštní cena společnosti Cegra, která výherci poskytne licenci k užívání softwaru ArchiCAD.
Harmonogram 18. Přehlídky diplomových prací
  • přihlášení do soutěžní přehlídky + odevzdání soutěžních návrhů: od 10. 5. 2017 do 12. 7. 2017
  • zasedání odborné poroty: srpen 2017
  • vyhlášení výsledků: říjen 2017

Virtuální prohlídka předchozích ročníků je k dispozici na www.diplomy.cz, další informace o Přehlídce diplomových prací najdete na webu ČKA.

1. Cena ČKA 2016, Martin Křivánek
Kulturně-společenské centrum s radnicí v Kohoutovicích
vedoucí práce: 	Ing. arch. David Mikulášek
fakulta, škola: 	FA VUT Brno
1. Cena ČKA 2016, Martin Křivánek Kulturně-společenské centrum s radnicí v Kohoutovicích vedoucí práce: Ing. arch. David Mikulášek fakulta, škola: FA VUT Brno

ČESKÁ KOMORA ARCHITEKTŮ
logo ČESKÁ KOMORA ARCHITEKTŮ

Česká komora architektů (ČKA) je stavovská profesní organizace. Byla zřízena zákonem č. 360/1992 Sb., o výkonu povolání autorizovaných architektů a o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, ve znění pozdějších předpisů, jako ...

 
 
Reklama