Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

BIMfo.cz pomůže s praktickým využitím informačního modelu budovy ve stavebnictví

CAD Studio, největší specializovaný dodavatel CAD, CAM, GIS a BIM řešení ve střední Evropě, a významný český ateliér CASUA představují nový on-line portál BIMfo.cz plný novinek, zajímavostí a užitečných informací o přínosech BIM v oblastech stavební projekce, výstavby i provozování pozemních a inženýrských staveb.

S rostoucími požadavky na nasazení moderní technologie informačního modelu budovy BIM ve veřejných zakázkách a se související národní i evropskou legislativou se do této oblasti pouští stále více firem ze stavebních oborů, které hledají praktické rady a informace.

„Nejenže moderní BIM nástroje ve společnostech CAD Studio i CASUA dlouhodobě a intenzivně využíváme, ale také je pomáháme dotvářet pro český trh. Náš společný portál chce pomoci firmám i jednotlivcům s orientací při zavádění BIM postupů a nástrojů v české a slovenské stavební praxi,“ zmiňuje Martin Slanec, manažer divize AEC společnosti CAD Studio.

Portál BIMfo.cz přináší:
  • hodnocení přínosů BIM – zvlášť z pohledu investorů, architektů, stavebních firem i správců budov,
  • informace o řadě významných českých stavebních projektů řešených pomocí technologií BIM,
  • novinky z realizací a provozování takovýchto projektů,
  • přehled BIM nástrojů,
  • katalog firem využívajících BIM, kde si zájemci mohou vyhledat partnera pro spolupráci či realizaci nového projektu.

„Po více než 12 letech od prvního nasazení Revitu a s několika lety zkušeností s využitím BIM procesů v našem ateliéru nám přijde smysluplné podělit se o naše poznatky. Spolu s kolegy z CAD Studia chceme seznámit všechny zájemce o tvorbu v BIM s výhodami a přínosy, které tato technologie přináší napříč celým stavebnictvím,“ doplňuje Aleš Poděbrad, partner ve společnosti CASUA.

Po registraci je na portálu možné zařadit do katalogu vlastní firmu, nový zajímavý projekt, podělit se o zkušenosti z praxe, nebo se naopak dotázat zkušenějších kolegů z oboru.

Více informací: www.bimfo.cz.


Arkance Systems CZ s.r.o.
logo Arkance Systems CZ s.r.o.

Arkance Systems (dříve CAD Studio) je největším středoevropským partnerem společnosti Autodesk. Dodává CAD/CAM, BIM, GIS/FM a PDM/PLM řešení pro strojírenství, stavebnictví a architekturu, mapování, liniové stavby, 3D vizualizace, správu dokumentů a správu ...

 
 
Reklama