Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Projekt Překonejme bariéry - praktické zkoušky i přednášky

Navrhování staveb přirozeně vstřícných není v architektuře a designu nevítaným problémem, ale naopak zajímavou výzvou. Překonejme bariéry se letos uskuteční v termínu 11. - 12. listopadu 2015 na Fakultě architektury v Praze v Dejvicích.

Společný projekt ČVUT Fakulty architektury – Ústavu nauky o budovách, Pražské organizace vozíčkářů a Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých se poprvé konal v roce 2003. Od té doby se akce, která je určená především studentům oborů architektura, interiérová tvorba, pozemní stavby a dopravní stavby, opakuje v prostorách Fakulty architektury v pražských Dejvicích pravidelně každý rok.

Akce:

„Překážková dráha" postavená z modelových místností (kabin WC, výtahů), chodeb a ramp umožňuje vyzkoušet si pohyb na různých typech ortopedických vozíků nebo se budou moci seznámit s problematikou zrakově postižených osob.
Modelové prostředí akceptuje požadavky bezbariérové vyhlášky MMR č. 398/2009 Sb. Přímo na místě bude možnost diskutovat nejrůznější otázky jak s lidmi na vozíku a nevidomými, tak i s odborníky na různé aspekty tvorby bezbariérového prostředí.

 
 
Reklama