Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

LUMINAR, to jsou obloukové pásové střešní světlíky od společnosti PRUNIWERK

Firma PRUNIWERK a.s. dodává na trh dle EN 14963 certifikovaný světlíkový systém LUMINAR (LUMINAR = světlo).

Do těchto LUMINAR obloukových pásových střešních světlíků mohou být dle požadavku instalovány taktéž klapy (větrací segmenty) pro denní větrání či klapy pro přirozený odvod kouře a tepla typu VAPOR ZOKT okno, které plní funkci samočinného odvětracího zařízení (SOZ).

Světlíky se standardně upevňují na podsvětlíkové obruby (manžety) z pozinkovaného ocelového plechu. Zateplení obrub (manžet) a jejich zaizolování na střešní plášť se řeší dle požadavku stavby. Samonosná konstrukce světlíků se skládá z jednotlivých hliníkových profilů skružených do oblouku.

Jako prosvětlovací prvek světlíků se používají komůrkové polykarbonátové desky vyznačující se vynikajícími tepelně izolačními a optickými vlastnostmi a vysokou odolností proti rozbití a UV záření.

LUMINAR obloukové pásové střešní světlíky mohou být v případech, kdy je nutno z hygienických důvodů zabezpečit přirozenou výměnu vzduchu v objektech, vybaveny větracími klapami (větracími segmenty) pro denní větrání, u kterých je otevírání řešeno pomocí pneumatických nebo elektrických otvíračů. Aby se předešlo škodám způsobených větrem nebo deštěm na vybavení objektu, doporučujeme systém denního větrání vždy doplnit o řídící ústřednu (centrálu) a čidla (senzory) větru a deště.


PRUNIWERK a.s.
logo PRUNIWERK a.s.

PRUNIWERK a.s. vyrábí, dodává a instaluje hliníková okna, dveře a lehké obvodové pláště (prosklené fasády), střešní světlíky, zařízení pro přirozený odvod kouře a tepla (SOZ, ZOKT, RWA).

 
 
Reklama