Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

KOMA Modular pomáhá tvořit tvář České republiky výstavbou pavilonu pro EXPO 2015

Koncept pavilonu přinesl přední výrobce modulární výstavby společnost KOMA Modular ve spolupráci s architektonickým atelierem CHYBIK KRISTOF AA.

Český pavilon EXPO2015 představuje špičkovou českou modulární architekturu. Má za cíl poskytnout adekvátní prostor pro expozice s funkčním zázemím pomocí jednoduché technologie modulů.

Unikátní koncept architektonického řešení umožňují principy modulární výstavby. Právě její využití umožní recyklaci pavilonu v budoucnosti.

Možnost rozebiratelnosti pavilonu umožňuje využít neobnovitelné zdroje mnohem efektivněji. Celý pavilon bude edukativně představovat možnosti obnovitelnosti, přečisťování a znovuvyužití bežných elementů jako je voda. Návrh umožňuje pavilonu zastoupit několik funkcí. Po návratu do vlasti se tak bazén může stát plovoucím pontonem u pražských náplavek a pomoci rozvíjet koncepci oživovaní městských břehů. Modulární část se stane jednoduchým zásahem mateřskou školkou.

Původní česká firma KOMA MODULAR s.r.o. s více než 20-ti letou tradicí je specialistou na modulární výstavbu a má za sebou realizace po celém světě. Získala četná ocenění pro svůj inovativní přístup a technologie. V posledních letech se orientuje na vývoj nízkoenergetických modulů i architektonicky atraktivních návrhů.

V tomto oboru úzce spolupracuje s CHYBIK KRISTOF ASSOCIATED ARCHITECTS, progresivním mladým architektonickým ateliérem s řadou zajímavých realizací a ocenění.


KOMA MODULAR s.r.o.
logo KOMA MODULAR s.r.o.

Pomůžeme Vám vybudovat rychle a kvalitně kanceláře, prodejny, ubytovny, hotely, restaurace, školy, mateřské školky, bytové domy, komunální výstavbu, šatny, domovy důchodců, studentské koleje apod. Vyrábíme budovy prefabrikovaným způsobem, kdy 80 - 90 ...

 
 
Reklama