Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

KASPER CZ podporuje vizi nového Trutnova a mladé architekty

Začátkem června se ve společenském centru UFFO představí dvojice začínajících architektů, kteří si vzali za své proměnit rodné město a vytvořili vizi Trutnova budoucnosti.

Společnost KASPER CZ se rozhodla tento projekt podpořit.

V sobotu 7. června se v kulturním centru UFFO uskuteční vernisáž dvou mladých absolventů architektury, rodáků z Trutnova. Ti navrhli moderní proměnu města Trutnov a okolí, která byla původně tématem jejich předdiplomní práce. „Cílem bylo vyřešit zejména veřejné prostory a fasády novostaveb,“ řekl architekt Voceďálek. Studie a v ní počítačově vytvořené obrázky ukazují, jak by se prostranství mezi soudem, bývalým okresním úřadem a Uffem mohlo proměnit. Na nových či opravených budovách převažují sklo, dřevo a kámen. Náměstí má moderní vzhled, je v něm hodně místa pro pěší, druhy dlažeb jasně označují chodníky a nalezneme tu i místa se vzrostlou zelení určená k odpočinku. Samozřejmostí jsou lavičky, futuristické osvětlení a voda v okrasném bazénu před bývalým okresem, který by v zimě sloužil k bruslení.

Společnost Kasper CZ se rozhodla tento projekt podpořit finančním darem, který napomůže realizaci této výstavy, ale také tím, co umí nejlépe, tedy prací se dřevem. Proto společně vytvořili projekt designového dřevěného nábytku s Jaroslavem Voceďálkem,který vytváří design těchto výrobků. Vytvořily první výrobek kubistickou lavici, která bude trvale umístěna v prostorách galerie UFFO. Slovy Davida Kaspera bude „moderním a zároveň praktickým prvkem pro návštěvníky galerie“.

„Smyslem tohoto spojení je podpora mladých architektů, kteří mají zájem o budoucnost města, ve kterém žijí, a díky své práci mu přinášejí cosi nového,“ říká ke spolupráci firmy a mladých architektů David Kasper.

Vernisáž začíná 7. 6. v 18 hodin a výstava pokračuje až do 20.6.2014.

 
 
Reklama