Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Premiéry nových disciplín u soutěže SUSO v Lysé nad Labem slavily úspěch

První postupové kolo Soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO, které proběhlo 21. a 22. února 2014 v Lysé nad Labem při výstavě Stavitel, mělo velký úspěch.

Na klání oborů zedník a truhlář se přišlo podívat spousta návštěvníků, kteří mohli vidět šikovnost mladých řemeslníků přímo v akci. Nové disciplíny, jež si pro ně partneři projektu připravili, soutěžící zvládli bravurně.

V Soutěžní přehlídce stavebních řemesel z deseti zednických týmů nejvíce zabodovali Petr Kopecký a Michal Vinduška ze SOŠ a SOU stavební Kolín. Mezi truhláři si postup do česko-slovenského finále, které proběhne v Praze při mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH 2014, vybojovali Jan Hykeš a Martin Lemon ze SOŠ stavební a zahradnická, Praha 9. Soutěž v Lysé nad Labem proběhla pod záštitou a za podpory Středočeského kraje.

Řemeslníci se ve finále utkají o cenné výhry
„Myslím, že kvalitní řemeslníci se ve světě neztratí. A první kolo projektu SUSO je toho důkazem.

Utkalo se zde mnoho šikovných studentů a s těmi nejlepšími se potkáme ještě v září při finále na veletrhu FOR ARCH.


Tam se ti nejšikovnější mají na co těšit,“
uvádí David Surmaj ze společnosti ABF, organizátora soutěže. Například výherci truhlářského oboru si v září odnesou dlabačky značky Houfek, hoblice Ramia, vrtačky DeWalt, pily Mafell a oblečení Carhartt.

Projekt podporuje děti i seniory

Soutěžní klání v Lysé nad Labem přispělo na dobrou věc. „Výrobky jsme věnovali Dětskému domovu Nymburk a zouváky na boty poputují do Domova pro seniory Elišky Purkyňové v Praze. Věřím, že tam budou dobře sloužit a hned najdou využití,“ dodává Surmaj.

Více informací naleznete na www.suso.cz.


Soutěžní přehlídka stavebních řemesel SUSO SUSO je nekomerční projekt, který umožňuje žákům stavebních oborů porovnat svoje schopnosti a zkušenosti. Spolu s tím dává prostor i ostatním zájemcům prohlédnout si řemeslo „naživo“. Organizátorem akce, která již 18 let probíhá v rámci doprovodných programů stavebních výstav a veletrhů, je společnost ABF, a.s. Finále Soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO se koná vždy v Praze při mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH.


ABF, a.s.
logo ABF, a.s.

Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory výstav a veletrhů v České republice. Svými veletrhy vytváří prostředí pro prezentaci nejnovějších výrobků, technologií a služeb. Během doby se naše veletrhy staly místem pro ...

 
 
Reklama