Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Stavební veletrh se v Ostravě bude zabývat střechami i studnami

Třiadvacátý ročník odborného stavebního veletrhu Střechy a Stavba nabídne návštěvníkům od 27. února do 1. března na ostravské Černé louce mimo jiné novinky z oblastí zateplovacích systémů a střech.

Třiadvacátý ročník odborného stavebního veletrhu Střechy a Stavba nabídne návštěvníkům od 27. února do 1. března na ostravské Černé louce mimo jiné novinky z oblastí zateplovacích systémů, střešních krytin či fotovoltaiky. Hlavním tématem celé akce bude otázka úspor energií. ČTK o tom informovala Katrin Tomanová ze společnosti Ostravské výstavy.

Na veletrhu Střechy se představí například firmy z oboru střešních doplňků, konstrukce střech nebo klempířských a pokrývačských prací. Odborná sekce Stavba nabídne obory týkající se rekonstrukcí, podlah, obkladů a dlažeb či sanitární techniky. Letošní novinkou bude specializovaná sekce Studny. "Budou se zde řešit témata založení, provoz studny, projektová dokumentace a změny v legislativě," uvedla Tomanová.

Součástí veletrhu bude výstava Výtahy a zdvihací technika. Předvedou se na ní firmy nabízející kompletní výtahová zařízení i jejich části, které působí hlavně na českém trhu. "Jde o oblast, která neustále prochází vývojem a přináší změny nejen designu, ale především v konstrukčních řešeních, úrovni bezpečnosti a snižování energetické náročnosti provozu," uvedla Tomanová.

Návštěvníci najdou na výstavách bezplatná poradenská místa. Ve čtvrtek 27. února se uskuteční rovněž konference Regenerace bytových domů, která bude zaměřená na obnovu a rekonstrukci výtahů v panelových domech. Výstavy jsou otevřeny ve čtvrtek a pátek od 10:00 do 18:00, v sobotu do 16:00. Vstupné pro dospělé stojí 50 korun, zlevněné 30.

 
 
Reklama