Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

CAD Studio roste v klíčových oblastech podnikání

Akciová společnost CAD Studio, největší specializovaný dodavatel CAD, CAM, GIS a PLM řešení ve střední Evropě, oznamuje předběžné hospodářské výsledky za rok 2013.

Celkové tržby společnosti dosáhly v roce 2013 shodné výše s předchozím rokem.

Růst i nadále provází klíčové aktivity firmy, včetně prodejů specializovaných produktů pro počítačem podporované navrhování, správu dat a u souvisejících odborných služeb; pokles byl zaznamenán u prodeje hardwaru či některých základních a kancelářských aplikací.

CAD Studio dosáhlo v roce 2013 stejné výše celkových tržeb z obchodní činnosti jako o rok dříve. K meziročnímu růstu došlo zejména při prodeji specializovaných řešení pro průmyslová odvětví. Například u řešení Informačního modelu budovy (BIM) pro architekturu a stavebnictví o 100 %, u PDM/PLM řešení pro správu dokumentace o 12 %, u sad aplikací pro komplexní 3D digitální prototypování Autodesk Design Suite o 17 %. Tržby vzrostly také u služeb, a to o dalších 8 %.

„Abychom zákazníkům mohli poskytovat ještě širší a ucelenější řešení, která přinášejí objektivní a měřitelné výhody, pokračovali jsme v investicích do vyšší specializace také v roce 2013. Zákazníkům ve strojírenství – kromě tradičních nástrojů pro konstrukci – nejvíce pomáhají aplikace pro správu dokumentace (PDM) a jejich integrace do podnikových systémů. Řeší procesy navázané na konstrukci, a přinášejí tak značné úspory i nižší chybovost dat. Stavebnictví přechází na BIM nástroje, díky nimž se projektantům daří zefektivňovat práci, předcházet kolizím i chybám a poskytovat v kratších termínech kvalitnější dokumentaci investorům a stavitelům,“ doplňuje Jan Binter, výkonný ředitel akciové společnosti CAD Studio. „Vloni jsme také posílili své zastoupení na Slovensku, obhájili nejvyšší partnerský status Autodesk Platinum Partner, rostli v oblastech, na které se cíleně specializujeme. Předloňský velký růst v oblasti stavebnictví pokračoval i v roce 2013, daří se také prodeji řešení s předplatným. Věříme, že tyto trendy – za našeho výrazného přispění – přetrvají i v roce 2014.“


Arkance Systems CZ s.r.o.
logo Arkance Systems CZ s.r.o.

Arkance Systems (dříve CAD Studio) je největším středoevropským partnerem společnosti Autodesk. Dodává CAD/CAM, BIM, GIS/FM a PDM/PLM řešení pro strojírenství, stavebnictví a architekturu, mapování, liniové stavby, 3D vizualizace, správu dokumentů a správu ...

 
 
Reklama