Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Společnost Xella CZ se stala členem sdružení Centrum pasivního domu

Xella se stala jedním z Podporujících členů sdružení a bude se tak aktivně podílet na rozvoji tohoto moderního trendu výstavby.

„Členství ve sdružení Centrum pasivního domu je podmíněno přijetím Radou sdružení. Tato posuzuje na základě žádosti, zda má uchazeč prokazatelné zkušenosti s navrhováním či realizací pasivních domů, nebo výrobou materiálů vhodných pro tento druh výstavby,“ uvedl zástupce společnosti Xella CZ, s.r.o., Ing. Petr Mareček.

Stavební systém Ytong se dočkal vstupem do sdružení oficiálně určitého uznání a podpory ze strany této významné skupiny. Které jeho vlastnosti jej vlastně předurčují jako mimořádně vhodného kandidáta pro stavby v pasivním standardu? Domy ze stavebního systému Ytong vykazují vynikající hodnoty vzduchové neprůvzdušnosti, vlastnosti, která bude v moderním stavitelství ostře sledovanou hodnotou v oblasti energetických úspor. S ohledem na tloušťku konstrukce nabízí Ytong nejlepší tepelnou ochranu. Na trhu ojedinělá konstrukce masivních střech poskytuje nadstandardní akustický komfort. Systém nabízí bydlení bez plísní a hnilob, zajišťuje trvalý ideální režim vlhkosti. V součtu garantuje Ytong „zdravý“ dům, jehož konstrukce přispívají k vnitřnímu prostředí vhodnému pro každodenní pobyt, práci i pro odpočinek

.

Zkušenosti s aplikací materiálu Ytong získává společnost od roku 2006, kdy byl úspěšně realizován první soubor pasivních rodinných domů v Židlochovicích. V současně době prohlubuje Xella CZ své zkušenosti mimo jiné při realizaci bytového komplexu prvního certifikovaného pasivního domu v České republice.

„Pasivní stavebnictví“ zažívá v současné době dynamický rozvoj. Akcelerátorem je na jedné straně nezanedbatelná finanční podpora v rámci opatření Nová zelená úsporám a na straně druhé Evropská směrnice o energetické náročnosti budov požadující od roku 2020 pro všechny nové budovy energetickou náročnost blízkou nule. Výstavba v pasivním standardu je logickým předstupňem tohoto požadavku.

Více informací naleznete na www.ytong.cz.


Xella CZ, s.r.o.
logo Xella CZ, s.r.o.

Kompletní stavební systém Ytong nabízí ucelené řešení celé hrubé stavby i povrchových úprav. Zahrnuje tepelněizolační řadu tvárnic Lambda YQ, s níž je možné dosáhnout hodnot pasivní výstavby i jednovrstvým zděním bez zateplování.

 
 
Reklama