Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vítězové 4. ročníku „Soutěže o nejlepší projekt“ společnosti Wienerberger byli vybráni

Letošní ročník studentské „Soutěže o nejlepší projekt“ společnosti Wienerberger zná své vítěze. Nejlepší návrhy rodinných domů a občanských staveb studentů středních průmyslových škol stavebních vybrala posledního července odborná porota.

studentská soutěž Wienerberger 2013 „Soutěž o nejlepší projekt“
Vítězný projekt Jany Dvořákové ze SŠ stavební Třebíč

„Soutěž o nejlepší projekt“ pro studenty středních průmyslových škol stavebních se rok od roku těší většímu zájmu, kdy se do letošního ročníku soutěže přihlásilo 134 studentů ze 17 škol. Sítem prvního školního kola prošlo celkem 73 projektů, z toho 41 prací v kategorii „rodinný dům“ a 32 prací v kategorii „občanská stavba“, do které spadají i projekty bytových domů. Ve druhém celostátním kole již hodnotila všechny postupující práce odborná porota, aby na závěr soutěže vyhlásila tři vítězné projekty za každou soutěžní kategorii. Porota ve složení doc. Ing. František Kulhánek, CSc. z Katedry konstrukcí pozemních staveb ČVUT Praha, Ing. Ivo Petrášek a Ing. Michaela Smutná ze společnosti Wienerberger cihlářský průmysl a.s. a zástupci mediálních partnerů soutěže se k závěrečnému hodnocení sešla 31. července v Centru stavebního inženýrství v Praze.

Vítězem kategorie „rodinný dům“, určené pro studenty 3. ročníků, se stala Jana Dvořáková ze SŠ stavební Třebíč. Na 2. místě se umístil Lukáš Vondrů ze SPŠ stavební Havlíčkův Brod a 3. místo obsadila Kateřina Bajužíková ze SPŠ stavební Opava. První příčka v kategorii „občanská stavba“ pro studenty 4. ročníků patří studentovi Tuan Duong Le ze SPŠ stavební Opava, 2. místo porota přidělila Adamu Dlabajovi ze SŠ stavební Třebíč a na 3. místě se umístila Kateřina Černá ze SPŠ stavební Opava.

Mezi kritéria hodnocení, kterými se porotci při hodnocení studentských projektů řídili, patří technická a grafická úroveň zpracování dokumentace, celkové prostorové a funkční řešení díla, správnost stavebně-technického řešení a v neposlední řadě také originalita návrhu a rozsah využití výrobků firmy Wienerberger při konstrukčním řešení projektu. Všichni studenti 4. ročníků povinně zpracovali také vizualizaci objektů, která pomáhá při hodnocení projektů. Studenti, kteří se umístili na stupních vítězů, získávají od společnosti Wienerberger zajímavou finanční odměnu – za 1. místo 10 000 Kč, za 2. místo 5 000 Kč a za 3. místo 3 000 Kč – a také diplomy deklarující jejich úspěch. Na finanční odměnu se mohou těšit také školy, které ocenění studenti navštěvují (za 1. místo 3 000 Kč, za 2. místo 2 000 Kč a za 3. místo 1 000 Kč). Kromě toho obdrží školy 30 vstupenek na veletrh FOR ARCH 2013, který se koná 17. – 21 . 9. 2013 v Praze – Letňanech. V rámci tohoto veletrhu proběhne rovněž slavnostní vyhlášení výsledků 2. kola letošního ročníku soutěže, předání diplomů oceněným studentům a bude zde zároveň oficiálně vyhlášen další, v pořadí již 5. ročník „Soutěže o nejlepší projekt“.

Cílem této soutěže je podpořit studenty, kteří mají nejen odborné znalosti, ale také originální nápady a zároveň se nebojí předvést ostatním svoje kreativní výtvory. Tato soutěž pomáhá odhalovat nové talenty v oblasti stavebního průmyslu a pomáhá jim nastartovat jejich profesní kariéru.

Více informací o soutěži
Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 
Reklama