Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

ON-LINE software pro stavební fyziku a energetiku

Spustili jsme program pro tvorbu PENB. Program je po registraci zdarma. Zpoplatněn je jen protokol dle nové vyhlášky, a to za 1 000 Kč/rok. Spustili jsme modul Nová ZÚ a program TEPELNÁ TECHNIKA 1D.

Software pro stavební fyziku a energetiku - atelier DEK
Software pro tepelnou techniku:
Na webu www.stavebni-fyzika.cz jsme právě spustili základní verzi aplikace TEPELNÁ TECHNIKA 1D. Jedná se o první spuštěnou aplikaci z připravovaného balíčku programů v oblasti tepelné techniky. V aplikaci je zatím možné počítat pouze součinitel prostupu tepla, a to včetně všech korekcí zohledňujících například vliv nehomogenních vrstev, spádové izolace, kotvení, inverzní střechy apod. Tato aplikace je úzce propojena s aplikací ENERGETIKA. V rámci jednoho souboru je možné mezi aplikacemi přepínat. V aplikaci TEPELNÁ TECHNIKA 1D můžete zadat skladby a hned je v aplikaci ENERGETIKA využít pro energetické výpočty. Na konci léta spustíme kompletní verzi aplikace TEPELNÁ TECHNIKA 1D s vyhodnocením veškerých požadavků ČSN 73 0540-2. Program koncipujeme tak, aby si i tepelně-technický laik uměl posoudit skladbu a lehko ji vyhodnotit i na komplikovanější požadavky normy ČSN 73 0540-2 (např. vlhkostní posouzení zabudovaného dřeva uvnitř konstrukce).
Software pro energetiku:
Na podzim roku 2012 byla vydána novela zákona 406/2000 Sb. o hospodaření energií, s účinností od 1. 1. 2013, a na ni navázala prováděcí vyhláška 78/2013 Sb., která vyšla na konci března roku 2013, s účinností od 1. 4. 2013. Dne 29.3.2013 jsme na výše uvedeném webu spustili aplikaci ENERGETIKA, která umožňuje zpracování průkazů dle této nové legislativy. Od té doby již uživatelé provedli přes 14 000 výpočtů. Aplikace umožňuje výpočet v měsíčním i hodinovém kroku. Právě jsme v rámci aplikace ENERGETIKA spustili modul Nová Zelená úsporám. Do budoucna připravujeme další rozšiřování této aplikace.
DEKPROJEKT s.r.o.
logo DEKPROJEKT s.r.o.

Provádíme specializované projekty stavebních konstrukcí, expertní a znalecké posudky staveb, návrhy konstrukcí z pohledu stavební fyziky, energetické výpočty, akreditovaná měření a diagnostiku staveb, certifikaci staveb BREEAM a LEED, rozpočty.

 
 
Reklama