Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

„Soutěž o nejlepší projekt“ opět překonala v počtu účastníků minulé ročníky

Letos se do 4. ročníku „Soutěže o nejlepší projekt“ vyhlášené společností Wienerberger cihlářský průmysl, a.s. přihlásilo 134 studentů ze 17 středních průmyslových škol stavebních z celé ČR, což je nový rekord soutěže.

„Soutěž o nejlepší projekt“ pro střední průmyslové školy stavební překonala v počtu přihlášených prací loňský ročník.

„Soutěž o nejlepší projekt“ je již tradičně vyhlašována ve dvou kategoriích – projekt rodinného domu a projekt občanské stavby. Do první kategorie se mohou hlásit studenti 3. ročníků, druhá kategorie je určena studentům 4. ročníků. Celkem se do 4. ročníku soutěže se přihlásilo 76 třeťáků a 58 čtvrťáků.

Hodnocení školního kola probíhalo ve spolupráci technických poradců ze společnosti Wienerberger, ředitelů jednotlivých škol, případně jejich zástupců, a odborných pedagogů. Výsledkem hodnocení prvního kola soutěže bylo určení studentů na prvních třech místech v obou kategoriích. Studenti byli oceněni finančními odměnami a obdrželi také čestná uznání deklarující jejich umístění ve školním kole soutěže. Kromě studentů byli finančně odměněni také odborní pedagogové, kteří studentům při zpracování soutěžních prací asistovali, a školy, které ocenění studenti navštěvují.

Všechny práce, které se v prvním kole soutěže umístily na prvních třech místech, postoupily automaticky do druhého, celostátního kola soutěže, které proběhne na konci července. V rámci druhého kola budou odbornou porotou vybrány tři vítězné projekty za každou ze dvou vyhlašovaných kategorií. Členy odborné poroty budou doc. Ing. František Kulhánek, CSc., (Katedra konstrukcí pozemních staveb ČVUT Praha), Ing. Ivo Petrášek a Ing. Michaela Smutná (Wienerberger cihlářský průmysl a.s.) a zástupci mediálních partnerů soutěže. Na vítězné studenty čeká stejně jako v prvním soutěžním kole finanční odměna a čestné uznání dokládající jejich umístění. Na finanční odměnu se mohou těšit také školy vítězných studentů, které navíc obdrží také 30 vstupenek na mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH 2013, který se koná od 17. do 21. září 2013 na výstavišti v Praze – Letňanech. V rámci tohoto veletrhu proběhne také slavnostní vyhlášení výsledků druhého kola soutěže a předání čestných uznání vítězným studentům.

Více informací o „Soutěži o nejlepší projekt“
Soutěž pro střední průmyslové školy stavební Wienerberger
Ukázky staveb oceněných v prvním kole „Soutěže o nejlepší projekt“ 2013

Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 
Reklama