Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

RD Rýmařov loni postavil o pětinu domů více než v roce 2011

Přední český výrobce nízkoenergetických domů RD Rýmařov postavil v roce 2012 zhruba o pětinu domů více než o rok dříve. V roce 2011 společnost postavila 420 domů, loni už jich bylo skoro 500.

Informoval o tom mluvčí společnosti Milan Wagner. "Nejprodávanějším domem byla řada NOVA 101 v ceně okolo dvou milionů korun, kterou si pořídilo 212 zákazníků," uvedl Wagner. Nyní RD Rýmařov uvádí na trh novou řadu takzvaných Inteligentních domů, které disponují systémy automatizace domácnosti.

"Současným trendem je oproti létům minulým stavět domy menší, a to na malých parcelách. Čeští zákazníci jsou navíc velmi citliví na veškeré energetické náklady svého bydlení. Tyto náklady a vůbec celou automatizaci domácnosti chtějí řídit a kontrolovat sami pomocí nejmodernějších systémů," uvedl jeden z majitelů společnosti Jiří Pohloudek.

Nové domy mají například automatizovanou regulaci teploty ve všech místnostech nebo řízení výkonu ventilační jednotky. RD Rýmařov na nich spolupracuje se společností Siemens.

RD Rýmařov staví mimo jiné domy i byty v Rakousku či Polsku. S ukrajinským partnerem firma založila také výrobní podnik pro expanzi na východní trhy. Na stavebním trhu společnost působí 40 let a postavila více než 22.000 domů. Zaměstnává přes 470 lidí, obrat firmy je přes miliardu korun.

 
 
Reklama