Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

G-Star RAW vybavuje celosvětové své pobočky deskami FERMACELL

Z koupelny do světa módy: Powerpanel H2O od společnosti Fermacell nikdy nesnil o kariéře v módním průmyslu. Ale došlo na ni - deska vyvinutá pro vlhké prostory nyní získává skvělé uplatnění v obchodech s džínami.

Světoznámá holandská módní značka G-Star vznikla v roce 1989 a od té doby je známá svým inovativním a špičkovým stylem ve světě denim. Posouvání hranic, neustálé experimentování a vývoj produktů G-Star vedl k posílení značky po celém světě. Hrubý vzhled umožňuje G-Star zachovat svoji výraznou tvář a styl. Nápad na použití desek FERMACELL pochází z oddělení designu a vývoje u společnosti G-Star RAW. Při hledání materiálu, který je vhodný pro neopracovaný a rustikální vzhled, kterým se tato módní značka prezentuje, přišli zaměstnanci na desky značky FERMACELL. Obzvláště se jim líbila zadní plocha, která oproti hladké přední části připomíná drsný betonový povrch. Po rozsáhlých testech, kdy byly panely ručně opracovány a broušeny, si byli jisti: v budoucnosti bude FERMACELL Powerpanel H2O definovat vzhled poboček G-Star na celém světě!

"Pro nás bylo klíčové získat materiál, který je dostupný ve velkých množstvích a současně vykazuje jednotnou kvalitou povrchu", vysvětlil Winfried Scholz, nákupčí pro G-Star RAW a dodal: „Ta se však nedá dosáhnout ručním opracováním.” Jako překážka se ukázala skutečnosti, že oproti běžnému použití musela být zadní část desek broušena pro účely G-Star. Desky by nevypadaly hezky, pokud by stabilizační vazba vláken uvnitř byla poškozena. Přes svého známého, obchodního manažera dlouholetého holandského zákazníka společnosti Fermacell, se dostal nákupčí G-Star RAW k oblastnímu manažerovi Fermacell Holandsko, a požádal jej o pomoc. Rogier van de Weerd z holandské pobočky společnosti Fermacell byl překvapen: „Architekti už použili naše desky jako okem viditelný produkt, ale já jsem doposud nic takového neviděl se zadní stranou."


Hrubý vzhled - zadní část panelu FERMACELL Powerpanel H2O se nepoužívá pouze jako výrazný stěnový prvek, ale G-Star je používá i k potisku s motivy oděvů.

Hladká spolupráce mezi G-Star a Fermacell: Winfried Scholz z G-Star RAW (nalevo) a Rogier van de Weerd z Fermacell Holandsko

Přeshraniční spolupráce

Rogier van de Weerd se obrátil na Michaela von Esdena, Key Account Managera Fermacell Europe, který je ve společnosti Fermacell v Německu odpovědný za přípravu speciálních povrchů. Setkal se také se specialisty ze závodu Aestuver v Calbe v severovýchodním Německu. "Tam bylo možné splnit speciální požadavky, s jakými se na nás obrátila značka G-Star RAW.”, vysvětlil Rogier van de Weerd. V závodě v Calbe u Magdeburgu získali přehled o možnostech sériové výroby desek se speciálním povrchem. Nároky zákazníka nebylo jednoduché splnit, připustil manažer výroby v Calbe: „Na lince bylo zapotřebí obrovské péče, protože tolerance na broušení byla minimální. Bylo třeba zajistit trvalou kontrolu." Ale povedlo se - prvních 1.200 m2 speciální verze desek FERMACELL Powerpanel H2O bylo vyrobeno během jednoho a půl týdne. "Nic rekordního u závodu jako je ten v Calbe. Výroba pro velké tunelové projekty samozřejmě zahrnuje jiné rozměry a množství, ale toto byla pro nás změna a také výzva.", komentoval výsledky manažer výroby závodu v Calbe Matthias Rehse. A vyráběné množství stále poroste - dalších 3.000 m2 již bylo objednáno. Mimo jiné bude FERMACELL Powerpanel H2O v budoucnosti používán i na podlahy u vystavovacích stojanů G-Star.

Winfried Scholz si byl velmi dobře vědom úsilí v Calbe. „Uvědomovali jsme si, že výrobní proces v závodě je orientován na jiné účely. Byli jsme proto o to více nadšeni, že společnost Fermacell byla ochotna pro nás tuto „specialitu“ udělat. Výsledkem je opravdu poměrně zvláštní vzhled.” A i jinak jsou desky pro účely módního řetězce G-Star zcela ideální: relativně nízká váha desek FERMACELL Powerpanel H2O usnadňuje celosvětovou dopravu. Lehký beton, to ano, ale nyní již také těžká váha v módním průmyslu.


Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.
logo Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.

Fermacell - systémy suché výstavby. Výroba a prodej sádrovláknitých desek fermacell®, cementovláknitých desek POWERPANEL a fasádních obkladů Hardie®. Produkty jsou určeny pro dřevostavby, nízkoenergetické a modulární domy a rekonstrukce. ...

 
 
Reklama