Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pozvánka na 6. ročník konference ZKOUŠENÍ A JAKOST VE STAVEBNICTVÍ

Významnou náplní konference, která se uskuteční 2.-3.10.2012 v Brně by mělo být využití zkušebních metod pro hodnocení jakosti stavebních materiálů, výrobků a objektů a současně k rozvoji a udržování systémů kvality.

6. ročník konference ZKOUŠENÍ A JAKOST VE STAVEBNICTVÍ
Vážení přátelé,

je nám ctí pozvat Vás na již v pořadí šestý ročník odborné konference Zkoušení a jakost ve stavebnictví. Od roku 2007 bylo na této konferenci prezentováno 245 odborných příspěvků ze všech oblastí stavebního zkušebnictví, které výstižně dokumentovaly úroveň a zaměření jak vědeckovýzkumné činnosti v našem oboru, tak řadu zajímavých případů z praxe.

Z pohledu odborné veřejnosti se konference Zkoušení a jakost ve stavebnictví velmi záhy zařadila po bok již tradičních konferencí v oblasti stavebnictví, a naopak dokázala jednotlivé obory vhodně propojit, vzhledem k faktu, že právě stavební zkušebnictví je samo o sobě interdisciplinárním oborem. O oblibě této akce vypovídá i fakt, že s celou řadou odborníků v oboru se na konferenci setkáváme pravidelně každým rokem. Stejně tak se z pohledu účastníků stalo oblíbeným místo pořádání, tedy prostory Fakulty stavební, Vysokého učení technického v Brně.

Organizátoři doufají, že se konference stejně jako v minulých letech stane pro celou odbornou veřejnost zdrojem informací o posledních novinkách na poli zkoušení ve stavebnictví. Měly by zde být prezentovány nové metody, a současně praktické zkušenosti s využíváním metod stávajících. Významnou náplní konference by mělo být i využití zkušebních metod pro hodnocení jakosti stavebních materiálů, výrobků a objektů a současně k rozvoji a udržování systémů kvality.

Pro pořádající Ústav stavebního zkušebnictví je tento rok obzvláště významným, neboť k 1. 6. 2012 vzpomínáme 50. výročí zřízení Katedry stavebnin a zkušebních metod, jejímž vedením byl pověřen docent Ing. Karel Hollan. Dnešní Ústav stavebního zkušebnictví je přímým pokračovatelem této katedry. Organizátoři konference by rádi v kontextu se zmíněným výročím založili novou tradici, a sice v rámci konference každoroční udělování Ceny Karla Hollana, za celoživotní přínos v oboru zkoušení ve stavebnictví.

Nezbývá, než popřát konferenci samé do dalších let množství zajímavých příspěvků a dostatek přízně odborné veřejnosti. Těšíme se na setkání s Vámi.

Prof. Ing. Leonard Hobst, CSc.
Ing. Ondřej Anton, Ph.D.
Ing. Věra Heřmánková, Ph.D.

 
 
Reklama