Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Wienerberger vyhlásil již třetí ročník soutěže pro studenty průmyslových stavebních škol

Již potřetí si v soutěži "O nejlepší projekt", kterou pořádá společnost Wienerberger, mohou vyzkoušet svůj um studenti třetích a čtvrtých ročníků středních průmyslových škol stavebních.

  • Školní a celostátní kolo
  • Vizualizace jsou dobrovolné
  • Rozdílný termín uzávěrek pro odevzdání prací pro studenty třetích a čtvrtých ročníků

Předchozího druhého ročníku se přitom zúčastnili studenti z 15 škol z celé republiky.


I ve školním roce 2011/2012 se studenti třetích ročníků utkají v navrhování rodinných domů, čtvrťáci se mohou přihlásit s projektem občanské stavby, případně bytového domu. Vizualizace zůstávají nadále dobrovolnou částí projektu. Na vítěze čekají zajímavé finanční odměny.


Neanonymně a dvoukolově

Neanonymní soutěž probíhá ve dvou kolech. V prvním mezi sebou soupeří studenti podle daných kategorií na každé škole samostatně. Zde práce hodnotí zástupci společnosti Wienerberger spolu s učiteli. První v každé kategorii získá odměnu 1 500 Kč, druhý si odnese 1 000 Kč a pro třetího je připraveno 500 Kč. Odměnu 500 Kč získá za každý oceněný projekt i škola a pedagog, který studenta odborně vedl.
Do druhého, celostátního kola postoupí pouze vítězné projekty z jednotlivých škol. Vítěze vybere odborná porota složená ze zástupců společnosti Wienerberger a mediálních partnerů – titulů Materiály pro stavbu, Stavba a Stavebnictví a interiér. Členem hodnoticí komise bude i doc. Ing. František Kulhánek, CSc., z Katedry konstrukcí pozemních staveb ČVUT Praha. Autoři vítězných prací v každé kategorii obdrží za 1. místo 10 000 Kč, za 2. místo 5 000 Kč a za 3. místo 3 000 Kč. Škola, z níž bude autor vítězného projektu, získá 3 000 Kč, za druhé místo obdrží 2 000 Kč a za 3. místo 1 000 Kč. Každá škola, jejíž student bude mezi prvními třemi v celostátním finále, navíc obdrží 30 vstupenek na mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH v Praze - Letňanech.

Studenti mohou připravit i vizualizaci objektu

Soutěžní práce musí obsahovat půdorysy jednotlivých podlaží (přízemí, podkroví) a kladecí výkres stropu. Požadován je také řez budovou, pohledy a detaily. Podmínkou návrhu je začlenit v maximální možné míře výrobky POROTHERM, a to včetně typových detailů a konstrukčních řešení. I letos zůstává vizualizace navrženého objektu pouze na dobrovolné aktivitě studentů.
Práce lze vypracovat ručně nebo na počítači, požadováno je obvykle v měřítku 1:50 (detaily, studie apod. v měřítku dle složitosti a rozsahu podrobností pro jasnou prezentaci práce). Práce je nutné odevzdat ve formě výkresů na libovolném materiálu (papír, světlotisk, pauzovací papír), poskládané do desek formátu A4.

Rozdílné termíny uzávěrek

„Soutěž o nejlepší projekt“ probíhá ve školním roce 2011/2012. Formulář přihlášky je k dispozici v sekretariátu soutěže, zájemci si ho mohou vyžádat i na emailové adrese: soutez_skoly@porotherm.cz.
Studenti čtvrtých ročníků se mohou přihlásit nejpozději do 20. 4. 2012. Pro třeťáky je finální termín odevzdání přihlášky do 25. 5. 2012. Přihlášky je nutné označit heslem „Soutěž o nejlepší projekt“ pro studenty SPŠS.
K uvedeným termínům musí studenti odevzdat i přihlašované práce. Předají je osobě určené vedením školy, která převzetí písemně potvrdí.
Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 
Reklama