Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Cesta k úsporám s kalkulačním programem izolační rohože Klimafix

Samolepicí lamelová izolační rohož Klimafix ušetří až třetinu času potřebného pro její aplikaci při montáži. Stačí jen odříznout správnou délku, položit na očištěné potrubí, stáhnout separační fólii, přitlačit a nalepit.

Porovnání nákladů a časové náročnosti s výslednými úsporami prezentuje kalkulační program Klimafix, jehož součástí je rovněž videozáznam s ukázkou časového průběhu při klasickém izolování a při použití izolace Klimafix.

Lamelová rohož Klimafix je určena především pro izolaci vzduchotechnických potrubí. Spojuje v sobě všechny parametry lehké lamely Larock 40 ALS a navíc je vybavena samolepicí vrstvou, která s sebou nese následující výhody:

  • zvýšení produktivity práce téměř o třetinu
  • bezpečná, jednoduchá a spolehlivá montáž
  • méně položek a komponentů pro finální kompletaci
  • vlhkost nevniká k izolaci, ani k plechu

Odpověď na otázky časových a finančních úspor při jejím použití vám přinese kalkulační program Klimafix. Ocení jej zejména projektanti a realizační firmy. Jeho pomocí lze snadno porovnat celkové náklady dodávky, tj. cenu izolačního materiálu včetně montáže, při tradičním způsobu izolování lehkou lamelovou rohoží a při použití izolace Klimafix, která je po celé ploše opatřena samolepicí vrstvou s krycí snímací separační fólií.

Nedílnou součástí programu je videozáznam s ukázkou časové náročnosti obou výše uvedených způsobů izolace potrubí.

Kalkulátor porovnává celkové náklady a dobu montáže pro tři varianty izolace vzduchotechnického potrubí. Jedná se o tyto:

  • samolepicí lamelová rohož Klimafix
  • běžný lamelový pás + navařovací trny
  • běžný lamelový pás + samolepicí trny

A co všechno program umí?

  • kalkulované výsledky zobrazí v tabulce i v grafickém formátu včetně rozpisu jednotlivých nákladových položek a ceny v Kč/m2 potrubí
  • parametry výpočtu lze upravovat podle vlastní potřeby s možností návratu k původním hodnotám
  • samozřejmostí je možnost tisku závěrečného protokolu, které lze použít jako přílohu technické zprávy nebo jako součást cenové nabídky na provedení zakázky

Významný pomocník pro konečné rozhodnutí o výběru izolace je k dispozici ke stažení pod odkazem Kalkulační program Klimafix (xls, při otevírání souboru s kalkulátorem je zapotřebí povolit makra).

Systémy pro vytápění, ventilaci a klimatizaci budov (HVAC) se stále více uplatňují u novostaveb i rekonstrukcí veřejných objektů, ale také rodinných a bytových domů v nízkoenergetickém a dokonce i pasivním standardu. Významnou roli zde hrají zejména úspory energie díky rekuperaci tepla při vytápění, chlazení a větrání těchto staveb. A právě pro kruhové nebo pravoúhlé vzduchovody, které jsou součástí rekuperačních zařízení, je určena samolepicí izolační rohož Klimafix. Spočítejte si, kolik s ní ušetříte...

 
 
Reklama