Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinky 4. ročníku veletrhu Řemeslo Praha a vyhlášení roku 2016 ROKEM ŘEMESEL

Již v lednu proběhne největší české setkání řemeslníků, veletrh Řemeslo Praha. V souběhu s ním proběhnou i veletrhy Střechy Praha a Solar Praha. Ke všem veletrhům je připraven atraktivní doprovodný program.

Největší české setkání řemeslníků se uskuteční v rámci 4. ročníku veletrhu pro řemeslo, vybavení a bezpečnost práce řemeslníků ŘEMESLO PRAHA. Souběžně se koná 18. ročník největšího odborného veletrhu pro stavbu a renovaci střech STŘECHY PRAHA a 12. ročník veletrhu úspor energií a alternativních zdrojů energie SOLAR PRAHA. Akce proběhnou 21.–23. 1. 2016 v PVA EXPO PRAHA Letňany.

Veletrh zahrnuje nástroje, ruční a elektrické nářadí, stroje, spojovací materiály, manipulační a transportní techniku, pracovní vybavení (oděvy, obuv, doplňky), bezpečnostní vybavení a ochranné pomůcky, software. Nebudou chybět ani řemeslné cechy a svazy, nabídka vzdělávání, rekvalifikací, školení, poradenství, ukázky řemeslných tradic či historické sbírky v rámci Pokrývačského muzea.

Pro návštěvníky chystáme atraktivní program. Pokračuje projekt Fandíme řemeslu a navíc náš významný partner, Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, intenzivně pokračuje v ofenzivě na podporu drobných živnostníků a vyhlašuje rok 2016 ROKEM ŘEMESEL. Jeho předkolem bude velká podzimní kampaň zaměřená na řemesla v regionech a proběhne též slavnostní vyhlášení Roku řemesel na 13. ročníku Dne podnikatelů České republiky (listopad 2015). V dalších měsících budou akce spojené s Rokem řemesel a řemeslnými aktivitami v jednotlivých regionech pokračovat, včetně dalších kroků pro vylepšení Živnostenského zákona s dopadem na řemeslníky. Součástí bude i řada grantů, publikací, průzkumů spokojenosti spotřebitelů a příprava státních podpor pro zahájení a udržení řemeslné činnosti.






Níže přinášíme informace o chystaných aktivitách v rámci veletrhu:

  • Vyhlášení roku 2016 ROKEM ŘEMESEL s bohatým programem, společný stánek řemeslných cechů a svazů, vyhlášení Ocenění za řemeslný počin 2015 v rámci projektu Fandíme řemeslu, jehož iniciátorem je Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR.
  • Rozšíření veletrhu o další výstavní halu, kde bude probíhat soutěžní přehlídka stavebních řemesel SUSO (pořádá ABF) a množství praktických ukázek nejen stavebních řemesel. Cílem je zvýšit zájem veřejnosti a budoucích řemeslníků o stavební učební obory a rozšířit základnu kvalifikovaných řemeslníků v ČR.
  • Nová aktuální témata přednášek – kvalita konkrétních řemesel v ČR, trendy v porovnání se zahraničím, jak si vybrat řemeslníka, perspektiva řemesel, změny v legislativě, včetně poradenství pro drobné a střední podnikatele
  • Atraktivní ukázky prací řemeslníků s tradičními i moderními nástroji
  • Novinky z oblasti nářadí a dalšího řemeslného vybavení v segmentu profi i hobby
  • Soutěž Cechu KPT ČR o nejlepší klempířské, pokrývačské a tesařské dílo roku 2015

Více se dozvíte na www.strechy-praha.cz