Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Revitalizace Spolkového domu ve Slavonicích

Stavba, pro kterou CEMEX vyráběl a dodával beton, se dostala do finále světové architektonické soutěže Mies Van Der Rohe 2015.

Přestavbu spolkového domu ve Slavonicích na jihu Čech navrhl architektonický atelier OV-A. Cílem bylo přestavět Německý spolkový dům (Deutsches Haus) z roku 1932 na nízkoenergetické vzdělávací, společenské a environmentální centrum.

Objekt se nachází v památkové zóně, proto bylo nutné při revitalizaci ponechat stávající obvodové zdivo a nové monolitické konstrukce z vnitřní strany vetknout do nich.

Celkové ztužení objektu zajišťuje rovněž dovnitř vložené betonové jádro, které obsahuje sociální zázemí a výtah. Stěny tohoto jádra jsou ponechány pohledové s otištěným velmi výrazným reliéfem modřínových latí.

 





Monolitická sedlová střecha si vyžádala na míru vytvořenou recepturu betonu a speciální bednění. Pro stavbu odborníci z CEMEXu navrhli a odzkoušeli pohledový beton C25/30XC1, který vyrobily naše betonárny v Dačicích a v Jihlavě. CEMEX dodal na stavbu celkem 320 m3 betonu a cementový samonivelační potěr CEMLEVEL.
 
 
Reklama