Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

ROZHOVOR: Nástupnický program NZÚ bude představen na konci roku

Nástupnický program Nové zelené úsporám pod sebe zahrne i podporu bytových domů mimo Prahu. Přinese mnohá zjednodušení v administraci žádostí. V rozhovoru pro TZB-info to uvedl Jan Kříž, náměstek ministra životního prostředí.

Jan Kříž v rozhovoru o nástupnickém programu Nové zelené úsporám pro TZB-info

Připravuje se nástupnický program titulu Nová zelená úsporám. Odborné veřejnosti by měl být představen na přelomu listopadu a prosince. Spuštění programu předpokládá MŽP v polovině roku 2021.

Velkou změnou bude, že program zahrne i bytové domy mimo hlavní město Prahu. Vyplývá to s dohody s ministerstvem pro místní rozvoj. Program bude zjednodušen, a to zejména na úrovní administrace žádostí, pro kterou se připravuje nový informační systém na straně SFŽP, který bude nadále přijímat žádosti.

Další zjednodušení se bude týkat např. podpory fotovoltaiky, která by měla být financována na vyrobený efekt, např. kWh. Zároveň bude možné podat v rámci jedné žádosti např. projekt úspor energie, hospodaření s dešťovou vodou, využití šedé vody apod.

Další podrobnosti se můžete dozvědět v záznamu rozhovoru, který Jan Kříž, náměstek ministra životního prostředí, poskytl portálu TZB-info v průběhu veletrhu For Arch.

 
 
Reklama