Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

5 horkých tipů na léto v podkroví

Přehřívání, hlučné krupobití nebo déšť, komáři či ostré slunko mohou narušit pohodu v podkroví. Společnost VELUX radí, jak si i v letních dnech v podkroví odpočinout a načerpat potřebnou energii.

Na sluníčko a letní dny se tradičně těšíme po celý rok. Něco jiného je to ovšem v podkrovních bytech s nedostatečnou tepelnou izolací a bez správného venkovního stínění střešních oken. Abyste si i v horkých letních dnech mohli v podkroví odpočinout a načerpat novou energii, přináší společnost VELUX 4+1 tip, jaksi užít podkroví i v létě.

„Na přehřívání podkrovních prostor má vliv řada faktorů, jako je tloušťka izolace, orientace střechy ke světovým stranám, počet střešních oken, výběr zasklení a také stínění. Stínění může být velmi účinnou ochranou proti přehřívání podkrovních prostor, je však potřeba zachytit sluneční paprsky ještě před dopadem na skleněnou tabuli okna, tedy z venkovní strany,“ radí Ing. Tomáš Švec, produktový manažer společnosti VELUX.

TIP č. 1   Venkovní markýza VELUX – efektivně sníží vnitřní teplotu až o 5 °C

Venkovní markýza VELUX, cena od 1 350 Kč
Venkovní markýza VELUX, cena od 1 350 Kč
 

Elegantním a zároveň praktickým a dostupným řešením, jak zamezit nepřiměřenému přehřívání podkroví, je venkovní markýza, která účinně odráží sluneční paprsky dříve, než dopadnou na sklo střešního okna.

 
Venkovní markýza VELUX, cena od 1 350 Kč
Venkovní markýza VELUX, cena od 1 350 Kč

Venkovní markýza VELUX dokáže snížit teplotuuvnitř místnosti až o 5 °C. Je vyrobena v síťové struktuře ze skleněného vlákna obaleného plastem, což je kombinace zajišťujícívýrobku barevnou stálost a dlouhodobě hezký vzhled. Síťová struktura navíc nebrání výhledu z okna a do interiéru přivádí stále dostatek denního světla. Způsob uchycení venkovní markýzy na okněz venkovní strany vás nebude nijak omezovat při jeho používání, neboť celý systém umožňuje kdykoli okno otevřít a větrat. Nespornou výhodou venkovní markýzy VELUX je i její snadná a rychlá montáž a pohodlné ovládání přímo z interiéru. Pro individuální potřeby a vkus každého zákazníka jsou venkovní markýzy VELUX libovolně kombinovatelné s jakoukoli interiérovou roletou či žaluzií VELUX. Markýzu lze ovládat buďto manuálně, nebo dálkově na elektrický nebo solární pohon.

 

TIP č. 2   Letní balíček DOP VELUX – kombinace markýzy a rolety vám ušetří 15 % ceny

Letní balíček DOP VELUX, cena od 2 644 Kč
Letní balíček DOP VELUX, cena od 2 644 Kč

Letní balíček DOP kombinuje venkovní markýzu s vnitřní zcela zatemňující roletou. Venkovní markýza zajistí účinný štít proti slunečním paprskům a sníží teplotu v interiéru až o 5 °C. Zcela zatemňující roleta zase poskytne dokonalé zatemnění v kteroukoli noční či denní hodinu a zároveň zajistí absolutní soukromí. Při koupi balíčku DOP navíc ušetříte 15 % z ceny oproti pořízení každého výrobku zvlášť.

 

TIP č. 3   Venkovní roleta VELUX – ochrana proti slunci, hluku i nečekanému krupobití

S venkovními roletami VELUX
získáte 6 výhod v 1 výrobku:

  1. Ochrana proti přehřívání
  2. Úspora energie
  3. Úplné zatemnění
  4. Redukce hluku z deště
  5. Bezpečnost – ochrana
    střešního okna
  6. Ochrana soukromí
Venkovní roleta VELUX, cena od 6 190 Kč
Venkovní roleta VELUX, cena od 6 190 Kč

Venkovní roleta představuje jednoznačně nejúčinnější ochranu proti intenzivnímu náporu slunce. Dokáže zachytit až 97 % tepla ze slunečních paprsků a umožňuje také místnost kdykoli zcela zatemnit. Při nepříznivých povětrnostních podmínkách se stává neocenitelnou funkce regulace vnějšího hluku z deště nebo krupobití, který se díky venkovní roletě sníží až o 3 dB. Tuto hodnotu člověk v místnosti vnímá jako pokles hlučnosti o polovinu.

 
Venkovní roleta VELUX, cena od 6 190 Kč
Venkovní roleta VELUX, cena od 6 190 Kč

U venkovních rolet si lze zvolit i způsob jejich ovládání, které může být buď manuální, nebo automatické – prostřednictvím solárního či elektrického pohonu. Venkovní roleta bude univerzálním doplňkem všech oken VELUX, který plnohodnotně využijete v každém ročním období. V zimě totiž velmi spolehlivě zabraňuje tepelným ztrátám, a to až o 17 %. Pro svůj bezkonkurenční vzhled získaly venkovní rolety VELUX cenu Reddot design 2012.

 

TIP č. 4   Disney & VELUX Kolekce snů – 12 disneyovských motivů pro dětské pokojíčky

Zcela zatemňující roleta Disney© & VELUX Kolekce snů, cena od 2 460 KčZcela zatemňující roleta Disney© & VELUX Kolekce snů, cena od 2 460 KčZcela zatemňující roleta Disney© & VELUX Kolekce snů, cena od 2 460 Kč

Disney & VELUX Kolekce snů je nejnovější kolekce zcela zatemňujících rolet věnovaná dětem. Jedná se o sérii pohádkových rolet do dětských podkrovních pokojů, které nabízí dokonalé prostředí pro jejich noční spánek či krátké zdřímnutí během dne. Poskytují totiž 100% zatemnění proti slunečnímu i měsíčnímu světlu nebo světlu z pouličních lamp.

 
Disney© & VELUX Kolekce snů, cena od 2 460 Kč
Disney© & VELUX Kolekce snů, cena od 2 460 Kč

Disney & VELUX Kolekce snů zahrnuje 12 pohádkových vzorů se šesti oblíbenými Disney postavičkami. Děti tak mohou usínat ve společnosti medvídka Pú, slůněte Bambi, Popelky, myšky Minnie, myšáka Mickeyho nebo s hrdiny filmu Letadla. Zcela zatemňující rolety z Disney & VELUX Kolekce snů splňují vysoké nároky nejen na technické zpracování, ale také na zdraví a bezpečnost dětí. Rolety obstály v přísném testování Oeko®Standard 100 a žádná z jejich částí neobsahuje zdraví škodlivé chemické látky.

 

TIP č. 5   Sítě proti hmyzu VELUX – 100% ochrana proti mouchám či komárům

Síť proti hmyzu VELUX ZIL, cena od 2 590 Kč
Síť proti hmyzu VELUX ZIL, cena od 2 590 Kč

Vychutnat si klidný spánek bez dotěrného hmyzu může být v letních měsících nedosažitelnou metou. Často volíme mezi otevřeným oknem a štípanci nebo zavřeným oknem, horkem a nepříjemným vnitřním prostředím.

 
Síť proti hmyzu VELUX ZIL, cena od 2 590 Kč
Síť proti hmyzu VELUX ZIL, cena od 2 590 Kč

Síť proti hmyzu VELUX umožňuje ponechat okna otevřená, nechat do interiéru proudit chladný a čerstvý vzduch a učinit tak nepraktickým kompromisům konec. Síť se instaluje na ostění, takže okno můžete používat zcela běžně bez omezení výhledu. V případě, že síť proti hmyzu zrovna nevyužíváte, můžete ji jednoduše navinout a skrýt do tenké hliníkové kazety. Do podkroví tak už můžete i během léta pustit čerstvý vzduch a dopřát všem jeho obyvatelům ničím nerušený spánek.

 

Více informací najdete na www.velux.cz.

 
 
Reklama