Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Výjimečná textura střechy při použití maloformátových šablon RHEINZINK

Olympijský stadion Jinan, Čína

Na opláštění zakřivených ploch bylo použito 10 100 m2 krytiny RHEINZINK - kosočtverečných šablon s povrchem leskle válcovaný.

Olympijské sportovní centrum je umístěno na východě města Jinan, hlavního města provincie Shandong. Celý komplex tvoří čtyři budovy: stadion, tělocvična, krytý tenisový stadion a krytý plavecký bazén. Celkový design centra je známý jako Donghe Xiliu a vychází ze symboliky města lotosového květu a čínské vrby. Jako jeden z objektů pekingské olympiády se do celosvětové pozornosti dostala i tělocvična Jinan, nacházející se západně od olympijského sportovního centra.

Rozprostírá se na 59 000 m2 s jedním podzemním a pěti nadzemními podlažími. Její zakřivený povrch, symbolizující olympijský plamen, získal výjimečnou texturu díky použití RHEINZINK- maloformátových šablon. Horní kopulovitá střecha objektu byla vytvořena z kónických střešních pásů technologií úhlové stojaté drážky. Střešní krytina o ploše 11 700 m2 je zhotovena z materiálu RHEINZINK "předzvětralý pro modrošedý".

Kouzelná noční světla



Při večerním osvětlení vyniká ještě působivěji architektonické ztvárnění objektu díky světelným pásům vytvořeným na lemu "jazyka plamene". Na opláštění zakřivených ploch bylo použito 10 100 m2 krytiny RHEINZINK- kosočtverečných šablon s povrchem leskle válcovaný.

Investor
Jinan City Development Co., Ltd., Jinan, Čína

Architekt
China Construction (Shenzhen) Design International, Shenzhen, Čína

Provedení klempířských prací s materiálem rheinzink
Shenyang Yuanda Aluminium Industry Engineering Co., Ltd., Northeast Branch, Shenyang, Čína

Technické údaje
Fasáda: malé šablony
RHEINZINK - leskle válcovaný, 10 100 m2
Fasáda: úhlová stojatá drážka
RHEINZINK - "předzvětralý pro modrošedý", 11 700 m2

Realizace
2009

 
 
Reklama