Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

3 důvody, proč si vybrat zelenou střechu Ecosedum jako řešení vaší střechy

Hledáte nejlepší střešní řešení, které dlouho vydrží a zároveň šetří vaše peníze? Zelená střecha ECOSEDUM PACK je pro vás dokonalou volbou. Přečtěte si, jaké výhody vám přinese.

1. Rychlá a jednoduchá pokládka

Bojíte se, že strávíte při úpravě střechy celé dny a nebudete mít čas na rodinu a vaše zájmy? Nejste sami. Stejný pocit mají tisíce dalších stavitelů a investorů. Jak se takové situaci vyhnout? Snadno. Díky zásobníkům ECOSEDUM® PACK. Ty totiž představují už osázený systém zelených střech. Stačí tedy rozbalit-položit-hotovo.




Navíc oceníte, že lze systém kdykoli a v kterémkoli místě dočasně odstranit. Například v místě úpravy nebo opravy střešní krytiny pod zelenou střechou. Jakmile budete mít práci na střeše hotovou, jednoduše moduly vrátíte na původní místo.

2. Dokonalá přírodní izolace

Nevíte, jak udržovat vaši střechu? Nevadí. Pokud zvolíte zelenou střechu Ecosedum, máte vyhráno. ECOSEDUM® PACK totiž vytváří téměř přirozenou vegetační formu, která se sama udržuje a obnovuje. Zásobníky jsou totiž dodávané se sazenicemi 5-8 druhů odolných rostlin Sedum. Jedná se o sukulenty, které dokážou přečkat i extrémní povětrnostní podmínky. Zalévat se proto vůbec nemusí.

Zásobníky Ecosedum mají ještě další benefit – dokonale chrání vaši střechu nejen před UV zářením. Díky tomu se prodlouží i životnost vaší střechy.













3. Finanční úspora

Věděli jste, že zelená střecha šetří nejen váš čas, ale je také finanční úsporou? ECOSEDUM® PACK totiž patří mezi produkty, které splňují podmínky dotačního programu Nová zelená úsporám pro získání dotace. Můžete tak získat zpět 500 Kč/m2 v případě, že zateplujete celý dům.

A to není jediná úspora, kterou zelená střecha Ecosedum nabízí. Ušetříte také na nákladech na vytápění a chlazení domu. Zásobníky totiž optimalizují zadržování a následné využití dešťové vody. Jednoduše zlepšuje tepelnou izolaci střechy.








Tip navíc


Chcete si zelenou střechu vytvořit podle vašich představ? Podívejte se na tipy, díky kterým to zvládne každý.


ECORASTER CZ
logo ECORASTER CZ

ECORASTER je vysoce zatížitelný a trvale udržitelný systém zatravňovací dlažby. Zpevní půdu, aniž by uzavřel její odtokové schopnosti. ECORASTER je již více než 20 let nejpoužívanějším systémem pro zpevnění půdy, osvědčeným mezi investory, stavebními ...