Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Střešní tašky KM Beta se mohou chlubit kvalitním zpracováním a prvotřídními vlastnostmi

Střecha platí za prvek stavby, který by měl vydržet dlouhá léta. Výběru střešních tašek se proto vyplatí věnovat dostatek času. Vhodnou variantou jsou v střešní tašky a doplňky od největšího českého výrobce betonové krytiny, vápenopískových a pálených zdicích prvků, společnosti KM Beta.


Díky svým prvotřídním vlastnostem, kvalitnímu zpracování a bohatému výběru se vyrovnají i mezinárodní konkurenci. Důkazem toho je vzrůstající zájem realizačních firem, projektantů i koncových uživatelů o výrobky KM BETA, který firmu pasuje do role jednoho z největších výrobců střešní krytiny v ČR vůbec.

Při uvažování o nové střeše je třeba mít na paměti, že tato část domu platí za velmi citlivé místo. Jelikož se jedná o složenou konstrukci, existuje mnoho věcí, které se mohou pokazit. Výběr samotných tašek by měl odpovídat nejen osobním preferencím, ale i místním zvyklostem a samozřejmě architektuře domu. V sortimentu společnosti KM Beta jsou tři základní typy tašek, které se liší svým tvarem a jsou určeny pro sklony od 12 do 90 stupňů. U všech je samozřejmostí precizní zpracování a výroba z ryze českých materiálů, které taškám zaručují dlouhou životnost a vysokou odolnost vůči povětrnostním vlivům.


Střešní krytina KM Beta se vyrábí v celkem sedmi atraktivních barvách – cihlová, višňová, hnědá, černá u krytiny KMB HODONKA, u krytiny KMB BETA navíc šedá, zelená a případně i modrá. Čerstvou novinkou sortimentu firmy je pak plochá taška KMB ROTA. Vyznačuje se hladkým povrchem a nová speciální úprava – je vyrobená z jemnozrnného probarveného betonu a povrch je opatřen speciálním akrylátovým nástřikem – jí pomáhá lépe odolávat povětrnostním vlivům. Vyrábí se pouze v černé barvě v lesklém provedení Briliant. Díky svému tvaru se hodí pro moderní stavby s hladkou jednoduchou linií.

Klíčem ke kvalitnímu produktu bývá vždy vstupní surovina. V případě střešní krytiny KM Beta je to v prvé řadě křemičitý písek z oblasti Moravská Sahara. Nejen díky jeho použití výsledný beton delší dobu dozrává, postupem času se tak zvyšuje jeho kvalita a pevnost, aniž by to znamenalo přílišnou křehkost materiálu. Vhodně zvolené suroviny přímo ovlivňují také životnost tašky, ta se v případě produktů KM Beta odhaduje až na 100 let, společnosti to tak umožňuje poskytovat až třicetiletou záruku, ať už se jedná o krytiny či doplňkové příslušenství. Ruku v ruce s tím jde také vysoká odolnost krytin, díky které bude střecha KM Beta hravě čelit nepříznivým povětrnostním podmínkám –zatížením sněhovou pokrývkou v zimě počínaje a silným UV zářením konče. Tomu přispívá také zvýšená povrchová úprava pomocí dvojitého akrylátového nástřiku.


Vysoká odolnost se projeví při extrémních teplotách, tašky KM Beta jsou totiž vysoce odolné vůči ohni – patří mezi nehořlavé stavební materiály, které se nemohou vznítit ani hořet. Perfektní vlastnosti krytin pak vyniknou i při teplotách hlubokou pod nulou, a to díky silné mrazuvzdornosti betonových výrobků. Hlavním důvodem je v tomto případě nízký obsah pórů v materiálu, díky kterým tak mají tašky velmi malou nasákavost, konkrétně max. 9 %. Díky zmíněným aspektům tak střešní krytiny KM Beta oplývají výbornými tepelně-izolačními vlastnostmi, a to především v kombinaci s odvětráním a zateplením střešního pláště. Nejen v zimních měsících, ale i v tropických obdobích se tak betonové tašky postarají o příznivé teploty v interiéru, celoročně zajistí také potřebné odhlučnění, ať už se bude jednat o ruchy z ulice, silný vítr nebo dopadající dešťové kapky.

Fyzikální vlastnosti betonu v kombinaci s technologií výroby umožňují těsnost samotné pokládky. Díky tomu tak tašky nejen zvukově izolují srážky, ale zároveň neumožní vodě proniknout do prostor mezi krytinami. Toto zajišťuje i přesný tvar a rozměry, které se nezmění ani v průběhu dlouhých let. Právě identické tvary jednotlivých kusů tašek umožňují rychlou a jednoduchou pokládku, drážky do sebe navíc snadno zapadají. Případná výměna konkrétní tašky pak je maximálně krátkodobou záležitostí, neboť vždy stačí vyměnit pouze jeden daný kus, aniž by bylo nutné rozebírat větší část střechy.


O střeše se často hovoří jako o páté stěně domu. Při jejím plánování se proto vyplatí myslet i na ty nejmenší detaily včetně doplňkových prvků od těch, které doplňují skladbu střešního pláště a zároveň zlepšují samotnou funkčnost střechy, až po ty čistě okrasného charakteru. Mezi ty prvně zmíněné lze řadit například tašky okrajové, větrací, prostupové nebo anténní, ale třeba také nášlapné rošty, které nám pomáhají při údržbě střechy. U estetických střešních prvků lze sáhnout po hřebenových okrasných prvcích, ozdobných koncových hřebenáčích či tvarovaných hřebenových ucpávkách. Všechny tyto prvky se také vyrábějí z betonu, svou životností tak několikanásobně převyšují doplňky plastové, díky stejnobarevnosti jednotlivých prvků krytinu navíc bude zajištěna estetická vytříbenost střechy. Více informací o všech produktech KM Beta naleznete na www.kmbeta.cz.

 
 
Reklama