Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rozhovor: Nový deskový výrobek plně využitelný v interiéru i exteriéru

PackWall je výjimečný ekologický výrobek, který je plně využitelný v interiéru i exteriéru. Deskový materiál PackWall vyrábí česká společnost Flexibau z nápojových kartónů a obalů. Tyto desky se následně využívají ve stavebnictví a nábytkářství. Využíváním desek zpracovaných z druhotných odpadních surovin šetříme přírodní zdroje.

PackWall je deskový materiál, který se vyrábí z nápojových kartónů, pro něž jinde není upotřebení. Tyto desky se následně využívají ve stavebnictví a nábytkářství. Tento materiál lze zaměnit za jiné deskové materiály, čímž šetříme přírodu a využíváme druhotné odpadní suroviny. Výrobek je ekologický, plně využitelný v interiéru i exteriéru. V designovém provedení je svojí texturou natolik zajímavý, že ho lze používat jako materiál finální, pohledový, bez dalších úprav.

Podívejte se na rozhovor s obchodním ředitelem výrobce desek PackWall

Co je PackWall Basic a co je PackWall Design?

Nápad využít obaly a nápojové kartóny ve stavebnictví je skvělým využitím pro jinak obtížně recyklovatelné obrovské množství této odpadové suroviny. Vytříděné obaly se průmyslově semelou, za tepla se lisují do desek podle potřeby. Tyto desky můžeme dále využít jako neupravené pohledové nebo je dále povrchově upravovat. Tloušťka desek je od 8 mm do 18 mm. Desky lze snadno formátovat a opracovávat pomocí ruční pily a běžného nářadí, bez zbytečného odpadu.

Použití je obdobné jako u jiných deskových stavebních materiálů např. OSB desek. Příčky, vnitřní a vnější stěny, sendvičové stěny, bednění, podkladové a vyrovnávací desky, nábytkové komponenty pro laminování, dýhování i obkladové panely mohou být z těchto ekvivalentů.

Probarvený PackWall Design
Probarvený PackWall Design
Možnosti PackWall Design
Možnosti PackWall Design
Desky PackWall Basic
Desky PackWall Basic

PackWall Basic je základní deska. Je to vlastně kompozit složený z celulózy, polyethylenu a hliníku, zalisovaného mezi dvěma papírovými plochami.

PackWall Design je designová deska bez papírového povrchu s přiznanou texturou materiálů, která je velmi atraktivní. Atraktivity lze dosáhnout probarvením. Desky je možné vyrobit oboustranně pohledové, s využitím různých typů hran, stejně jako jiné deskové materiály v nábytkářství.

Pojiva jsou ryze ekologická a celý materiál je nenasákavý. Příznivá je i cena, cca o 30% nižší než kupříkladu srovnatelné OSB desky. Materiál má veškeré certifikáty na hořlavost, hygienický atest, únosnost materiálů kupříkladu pro palety.

Společnost Flexibau je výrobcem i vlastníkem patentové technologie tohoto materiálu. Společnost je ryze česká.

Tento materiál je jednou z alternativ pro kreativitu výtvarníků, designérů a architektů. Textura s drobnými barevnými zrnky, stříbrnými kousky alobalu a písmenky, působící jako miniaturní grafická hříčka, takový vtipný mikropuzzle, je velmi zajímavá a atraktivní.

Desky základní jsou fundamentálním kusem materiálu pro veškerou stavební činnost, reklamní účely nebo výrobní procesy. Využitelné prostě všude tam, kde je požadován deskový materiál tohoto typu a vlastností. Určitě by se našlo ještě mnoho způsobů a segmentů lidské činnosti pro využití skvělých desek PackWall Basic a PackWall Design.

Použité zdroje:
Podklady z webových stránek www.packwall.cz a rozhovoru s panem Radimem Lovětínským

 
 
Reklama