Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Na Sardinii vsadili na česká kompozitní prkna Terafest®

Italský investor si vybral kompozitní prkna Terafest® od českého výrobce WPC - Woodplastic pro vybudování terasy na Sardinii. Hlavním důvodem volby byla odolnost prken i jejich atraktivní vzhled.

Pro druhý největší ostrov ve Středozemním moři je typická hornatá krajina a subtropické klima, tedy horká a suchá léta a vlhké zimy s častými přeháňkami. Náročnému podnebí je třeba přizpůsobit nejen dovolenou, ale v případě stavebních realizací i výběr materiálu. A právě to byl důvod, proč si investor vybral pro svoji novou terasu česká kompozitní prkna Terafest®.

Instalace zajímavě tvarované terasy v členitém terénu na parcele s kouzelným výhledem proběhla bez obtíží i díky tomu, že terasy lze snadno kotvit za pomoci hliníkového systému, který celou kompletaci výrazně urychluje. Při pokládání terasy od WPC - Woodplastic hraje svoji roli také fakt, že s plnoprofilovými prkny Terafest® lze pracovat zcela jednoduše jako s klasickým dřevem, včetně používání stejného nářadí.

Z pestré nabídky celé řady rozměrů, povrchů a barevných odstínů prken Terafest® byly celkem logicky vybrány ty, které zaručují největší bezpečnost při pohybu a co nejsvětlejší. Světlá barva prken působivě koresponduje jak s azurovou oblohou, tak s bílým lemováním bazénu a s okolními střechami osazenými typickou středomořskou krytinou.

Kompozitní terasy od českého výrobce a dodavatele WPC - Woodplastic si za 15 let existence firmy stačily získat jméno po celém světě. Můžete se s nimi setkat u rodinných domů ve Francii, v restauracích v Rumunsku, v hotelu v Dubaji, u bytového komplexu v Nairobi, v podobě naučných stezek v Karibiku, na přímořských promenádách a mnoha dalších objektech.

Více informací


WPC - Woodplastic a.s.
logo WPC - Woodplastic a.s.

WPC - WoodPlastic je český výrobce a dodavatel originálních teras, plotů a obkladů řady Terafest® z kompozitu dřeva a vysokohustotního polyethylenu. Je vlastníkem licence na americkou laserovou technologii Strandex, kterou dále vylepšuje. Díky tomu ...

 
 
Reklama