Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová terasa z dřevěného kompozitu je atraktivní a funkční zároveň

Majitelé rodinného domu nedaleko Brna si pořídili novou kompozitní terasu. Podmanivé okolí, členitou zahradu i samotný dům se jim podařilo ukázkově sladit za pomoci správně vybraných prken Terafest®.

Lelekovice. Malá obec u jihomoravské metropole na rozhraní dvou vrchovin. Kopcovitý ráz kraje nabízí překrásné výhledy a příjemná zákoutí. Vlastníci jedné z takových parcel se rozhodli vychutnávat si atmosféru své zahrady z nové terasy. Přesněji, ze dvou teras.

Vybrali si prkna Terafest® s povrchem Natur Plus od českého výrobce a dodavatele WPC - Woodplastic. Prkna díky nerovnoměrné pigmentaci dodávají plochám obou teras reprezentativní vzhled a umožňují je snadno sladit s ostatními prvky exteriéru.

Jejich citlivé probarvení v podobě jemného žíhání pomáhá zvýraznit dřevěnou strukturu. Tato přednost ještě vynikne v případě, že si investor vybere materiál ve světlejším přírodním odstínu, například Teak, jako tomu bylo právě v Lelekovicích.

Obě terasy, ta, která bezprostředně navazuje na obytnou část domu, i ta, která lemuje bazén, působí jednoduchým dojmem. Ale zatímco pravoúhlá terasa bezprostředně navazující na obydlí už asi nemůže být jednodušší, v případě terasy kolem bazénu zdání klame.

Při bližším pohledu je zřejmé, že neobvyklý tvar vodní plochy, která je navíc situována do mírného svahu zahrady, byl pro návrh i samotnou realizaci zajímavou výzvou. Právě detaily instalace nejlépe prozradí mimořádnou kvalitu prken Terafest®.

Více informací


WPC - Woodplastic a.s.
logo WPC - Woodplastic a.s.

WPC - WoodPlastic je český výrobce a dodavatel originálních teras, plotů a obkladů řady Terafest® z kompozitu dřeva a vysokohustotního polyethylenu. Je vlastníkem licence na americkou laserovou technologii Strandex, kterou dále vylepšuje. Díky tomu ...

 
 
Reklama