Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Prkna z WPC jsou ideální na členité střešní terasy

Na střeše rodinné novostavby v malé obci na Slovácku vyrostl komplex teras, který zajímavě dokládá přednosti a možnosti kvalitního WPC.

Terasy od WPC - WoodPlastic

Nedávno dokončený komplex bytových a rodinných domů v příjemném prostředí ani ne třítisícových Buchlovic nepůsobí nijak výjimečně. Stačí ale navštívit střešní byt jedné z nemovitostí a všechno je jinak.

Nejde ani tak o to, že terasy z kompozitu od českého výrobce a dodavatele WPC - WoodPlastic nabízejí nádherný výhled na nedaleké pohoří Chřibů s majestátním buchlovským hradem. Jde hlavně o ty terasy.

K jejich stavbě byla použita ekologická prkna Terafest® o standardní šířce 137 mm s atraktivním povrchem Forest. Jeho výrazná textura evokuje luxusní exotické dřevo a zároveň pomáhá zvyšovat bezpečnost při pohybu na terase.

Plnoprofilová prkna usazená pomocí skrytého kotvení Smart dodaná v přírodním teakovém odstínu ladí s okolní zelení i s jemnými pastelovými fasádami domů. Důležité však je, jak mimořádný komfort poskytují svým uživatelům.

Každá z teras na střeše domu sestává z několika úrovní a přirozeně propojuje obytný prostor bytu s exteriérem. Hned za velkým francouzským oknem je příjemné posezení pod pergolou. Na dalších místech střechy lze využít vířivku, saunu nebo sprchový kout dekorovaný profily Eco Forest.

Náročný návrh víceúrovňových teras, schodů, zástěn a zídek a precizní instalaci prken provedla firma Františka Horkého z nedalekých Kunovic, která patří k předním certifikovaným partnerům výrobce prken.

Terasy v Buchlovicích dobře ilustrují, proč zájem o výrobky z WPC roste. Vedle reprezentativního vzhledu jde především o velkou variabilitu, odolnost a nenáročnou údržbu.

Více informací


WPC - Woodplastic a.s.
logo WPC - Woodplastic a.s.

WPC - WoodPlastic je český výrobce a dodavatel originálních teras, plotů a obkladů řady Terafest® z kompozitu dřeva a vysokohustotního polyethylenu. Je vlastníkem licence na americkou laserovou technologii Strandex, kterou dále vylepšuje. Díky tomu ...

 
 
Reklama