Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novou promenádu na ostrově v Karibiku tvoří tisíce českých prken Terafest®

Na karibském ostrově Curacao je vybudována nová bezmála pětikilometrová promenáda z kompozitních prken Terafest® od české společnosti WPC - Woodplastic, která protíná chráněnou přírodní oblast.

Mangrove Park je srdcem ostrova Curacao a určujícím prvkem pro jeho ekosystém. Zároveň jde o atraktivní oblast nabízející návštěvníkům možnost seznámit se s původním prostředím ostrova a s jeho schopností poskytovat přirozenou ochranu tamní fauně i flóře.

Ve chvíli, kdy bylo rozhodnuto o zpřístupnění citlivé lokality veřejnosti, vznikly pochyby, zda vůbec lze najít materiál, který by dokázal být dlouhodobě odolný vůči náročnému klimatu a zároveň by byl ekologický a dostatečně atraktivní.

Italský partner české společnosti WPC - Woodplastic nabídl kompozitní prkna Terafest®, která se už úspěšně osvědčila na komplikovaných stavbách v Nigérii, Hong Kongu nebo v Dubaji. Na ostrově v Karibiku byla použita široká prkna Max opatřená povrchem Forest v barevném odstínu Teak.

„Mangrove park je unikátní lokalita pod ochranou UNESCO, proto bylo pro novou promenádu nezbytné vybrat zdravotně nezávadný a ekologický materiál,“ upozorňuje Jana Sosa Arias, marketingová manažerka WPC - Woodplastic.

Z jejích dalších slov vyplývá, že ekologie je jedním z klíčových témat výrobce prken Terafest®. „Naše terasová prkna jsou recyklovatelným produktem, kvůli kterému se zbytečně nepokácí jediný strom. Používáme výhradně odřezky z lesů obhospodařovaných trvale udržitelným způsobem.“

Společnost WPC - Woodplastic vyrobí ve svém závodě ve středočeských Bukovanech téměř 6 km plnoprofilových prken denně. Její výrobky si oblíbilo více než 10 000 zákazníků v bezmála 40 zemích světa.

Více informací


WPC - Woodplastic a.s.
logo WPC - Woodplastic a.s.

WPC - WoodPlastic je český výrobce a dodavatel originálních teras, plotů a obkladů řady Terafest® z kompozitu dřeva a vysokohustotního polyethylenu. Je vlastníkem licence na americkou laserovou technologii Strandex, kterou dále vylepšuje. Díky tomu ...

 
 
Reklama