Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vaše terasa WoodPlastic® bude atraktivní i za desítky let. Jak na to?

České terasy od WPC – WoodPlastic poskytují reprezentativní vzhled a mimořádnou odolnost. Shromáždili jsme pár tipů, jak můžete své nové terase z kompozitu dřeva a polymeru napomoci k dlouhověkosti.

Terasy od české společnosti WPC – WoodPlastic poskytují reprezentativní vzhled a mimořádnou odolnost. Přesto, že vyžadují jen minimální péči, shromáždili jsme pár tipů, jak můžete své nové terase z kompozitu dřeva a polymeru napomoci k dlouhověkosti.

Kvůli jednotné barevnosti doporučujeme objednat prkna na celou terasu najednou. Před samotnou instalací prkna skladujte na suché a rovné ploše tak, aby byla lícová pochozí strana prkna chráněna před slunečním zářením a nedošlo k nerovnoměrnému vyzrávání barvy.

Ideální je nechat si terasu namontovat některým z certifikovaných partnerů WPC – WoodPlastic. Pokud se rozhodnete instalovat terasu sami, držte se návodu. Mějte na paměti, že výrobky z WPC nejsou konstrukčním materiálem, nelze je tedy použít jako materiál pro nosnou konstrukci.

Zajistěte, aby podloží umožňovalo odtok vody. Nosiče a terasová prkna z WPC nesmí stát ve vodě. Podloží by mělo být dostatečně stabilní, aby se časem nezačalo propadat. Vzduchová mezera mezi spodní plochou prkna a podkladem musí být minimálně 30 mm v celé ploše z důvodu odvětrávání.

Péče o hotovou terasu spočívá v občasném opláchnutí čistou vodou a vykartáčování případných nečistot usazených v rýhách mezi prkny. Při čištění se vyhněte použití agresivních rozpouštědel a ředidel. Povrch terasových prken WoodPlastic nikdy neošetřujte mořidly, barvami, laky, vosky, oleji ani dalšími podobnými přípravky.

www.woodplastic.cz


WPC - Woodplastic a.s.
logo WPC - Woodplastic a.s.

WPC - WoodPlastic je český výrobce a dodavatel originálních teras, plotů a obkladů řady Terafest® z kompozitu dřeva a vysokohustotního polyethylenu. Je vlastníkem licence na americkou laserovou technologii Strandex, kterou dále vylepšuje. Díky tomu ...

 
 
Reklama