Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Terasu u bazénu postavte z materiálu WoodPlasticŸ

Na terasu kolem bazénu jsou kladeny vyšší nároky jak z hlediska odolnosti, tak i bezpečnosti. Veškeré požadavky na funkčnost a atraktivitu prostoru dokážou uspokojit české terasy od WPC – WoodPlastic.

Terasa kolem bazénu bývá exponovaným prostorem. Z mnoha důvodů jsou na ni kladeny vyšší nároky jak z hlediska odolnosti materiálu, tak i bezpečnosti, než je tomu v případě jiných míst. Veškeré požadavky na funkčnost a atraktivitu prostoru u bazénu dokážou uspokojit terasy české společnosti WPC – WoodPlastic.

Prkna z kompozitního materiálu z dřevité moučky a zdravotně nezávadného polymeru HDPE v sobě spojují několik klíčových předností, které je k použití kolem bazénů přímo předurčují. Materiál WoodPlastic odolává všem rozmarům počasí – dešti, sněhu, mrazu i UV záření – je minimálně nasákavý a rezistentní vůči bazénové chemii i slané vodě.

Terasy českého výrobce mají výhradně plný profil. Díky tomu mají vysokou nosnost, nemusí se kotvit k podloží a v případě potřeby je dokonce není ani nutné spádovat. Už u středně velkých teras přitom může být větší spád uživatelsky nepříjemný. V zimě pak může zbytková voda v komorách dutých prken zmrznout a terasu poškodit, což u plných profilů nehrozí.

Prkna od firmy WPC-Woodplastic působí reprezentativně a zároveň jsou velmi příjemné na dotyk. Na rozdíl od některých levnějších dutých výrobků nedochází u plnoprofilových prken WoodPlastic ke kroucení ani drolení. Na jejich protiskluzovém povrchu se netvoří třísky ani štěpy. Kompozitní prkna mají stejné vlastnosti jako ta dřevěná, ale jsou neporovnatelně odolnější a v případě potřeby je lze po nahřátí ohýbat, což je právě u bazénů velká výhoda.


WPC - Woodplastic a.s.
logo WPC - Woodplastic a.s.

WPC - WoodPlastic je český výrobce a dodavatel originálních teras, plotů a obkladů řady Terafest® z kompozitu dřeva a vysokohustotního polyethylenu. Je vlastníkem licence na americkou laserovou technologii Strandex, kterou dále vylepšuje. Díky tomu ...

 
 
Reklama