Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Terasa a plot WoodPlastic® pro výjimečný dům v Brně

Rodinný dům v brněnské ulici Pod Mniší horou je na první pohled originální. Společnost WPC – WoodPlastic stála před výzvou, jak co nejlépe propojit jednotlivé prvky exteriéru do harmonického celku.

Rodinný dům na jižním svahu brněnské ulice Pod Mniší horou je na první pohled originální. A výjimečný je i jeho exteriér, včetně terasy a oplocení. Česká společnost WPC – WoodPlastic, výrobce a dodavatel teras, plotů a obkladů z kompozitního materiálu, stála před výzvou, jak co nejlépe propojit jednotlivé prvky exteriéru do harmonického celku.

Prkna z materiálu WoodPlastic jsou ekologicky šetrná, mimořádně odolná a vyžadují jen minimum údržby. Přestože objekt je situován na jižně orientovaném svahu s maximálním solárním ziskem, pro žádné z prken WoodPlastic nepředstavuje intenzita UV paprsků problém.

Dům ve tvaru vějíře se otevírá do zahrady, a terasa navazující na velká francouzská okna tak tvoří pokračování obytného prostoru. Proto byla terasa osazena prkny s širokým profilem Max, který umožňuje vyniknout elegantním vzorům povrchu a zároveň jim poskytuje nezaměnitelný vzhled díky menšímu množství spár.

Použitý povrch Forest s výraznou texturou reliéfu evokujícího luxusní exotické dřevo a jemný barevný odstín Palisander pak ještě více napomohly k propojení čistých linií světlé stavby s okolní zelení upravené zahrady.
Kolem bazénu byla z důvodu větší bezpečnosti pohybu po mokré ploše terasy použita prkna WoodPlastic se standardním profilem Premium. Ta i díky stejnému povrchu a barvě přirozeně navazují na prkna Max a zároveň barevně dokonale ladí s plotovkami Forest Plus Cedar, které podtrhují sváteční dojem z celého prostoru.


WPC - Woodplastic a.s.
logo WPC - Woodplastic a.s.

WPC - WoodPlastic je český výrobce a dodavatel originálních teras, plotů a obkladů řady Terafest® z kompozitu dřeva a vysokohustotního polyethylenu. Je vlastníkem licence na americkou laserovou technologii Strandex, kterou dále vylepšuje. Díky tomu ...

 
 
Reklama