Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jistotou kvalitní terasy z WPC je osvědčený výrobce prken

Překlad termínu Wood-Plastic Composite by mohl svádět k představě, že WPC se může vyrábět z jakékoli „umělé hmoty“ včetně měkčených plastů. Řada výrobců, například WPC – WoodPlastic, se jim vyhýbá.

V současnosti lze recyklovat méně než polovinu všech druhů plastů. Překlad anglického termínu Wood-Plastic Composite by mohl svádět k představě, že kvalitní WPC se může vyrábět z jakékoli „umělé hmoty“ včetně měkčených plastů. Ale řada předních výrobců, například česká společnost WPC – WoodPlastic, se jim vyhýbá.

Hlavním důvodem je to, že kupříkladu všudypřítomné PVC neumíme plnohodnotně recyklovat. Polyvinylchlorid lze znovu použít pouze v rámci tzv. downcyclingu, což není recyklace v pravém smyslu, protože výsledkem je méně kvalitní hmota.

A právě někde tady lze vystopovat problém mnoha dřevoplastových prken dovážených především z Asie. Levná technologie výroby, snaha ušetřit na materiálu ne zcela jasného složení a jen obtížně vystopovatelný výrobce, to je pro kvalitu terasy strašidelná kombinace.

V případě takových produktů není výjimkou, že záhy dochází k jejich kroucení, drolení, ale i ke změnám odstínu. Řešením je vsadit na ověřeného výrobce, který je schopen garantovat kvalitu směsi a použitou technologii tak, jako to činí česká společnost WPC – WoodPlastic.

Každé z plnoprofilových prken WoodPlastic opouštějících bránu závodu v Bukovanech je opatřeno unikátním rodným listem. Tato prkna jsou extrudována za pomoci nejmodernější laserové technologie z patentované výrobní směsi pečlivě vybrané dřevité moučky obohacené o 100% recyklovatelný vysokohustotní polymer stejného typu, jaký se používá ve zdravotnictví.


WPC - Woodplastic a.s.
logo WPC - Woodplastic a.s.

WPC - WoodPlastic je český výrobce a dodavatel originálních teras, plotů a obkladů řady Terafest® z kompozitu dřeva a vysokohustotního polyethylenu. Je vlastníkem licence na americkou laserovou technologii Strandex, kterou dále vylepšuje. Díky tomu ...

 
 
Reklama