Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dřevěná okna nejen do dřevostavby

Dřevěná okna Slavona
Dřevěná okna

Pokud stavíme nebo rekonstruujeme rodinný dům, pak řešíme výběr oken. K takovému domu tradičně patří dřevěná okna, a to nejen pro svou krásu, ale i dlouhou životnost a dobré vlastnosti.

Dřevěná okna už dávno nejsou eurookna IV68, jejich vývoj pokročil ať už ve vlastních profilech, které jsou silnější, používají se standardně izolační trojskla, ale zejména povrchové úpravy jsou stále dokonalejší. Dnes si můžete pořídit okna s desetiletou zárukou na povrchovou úpravu bez nutnosti údržby.

S dalšími inovacemi oken se setkáme u kování. Dřevěná okna SOLID COMFORT jsou standardně vybavena bezpečnostním kováním, volitelně jsou v nabídce i skryté (neviditelné) závěsy.

Dokonalé utěsnění oken

Velké změny jsou i v utěsnění oken. Samozřejmě musí okna dokonale těsnit zvenku, ale stále větší důraz je kladen na jejich utěsnění zevnitř. Před pár lety měla okna jen jeden těsnící profil, dnes jsou běžné dva. Dřevěná okna SC92 jsou vybavena dokonce třemi těsněními.

Pokud okna nejsou dokonale utěsněna z vnitřní strany, pak může docházet ke kondenzaci vlhkosti ve funkční spáře, která může vážně poškodit okno. Proto mají okna SOLID COMFORT odlišnou konstrukci od běžných eurooken, aby k podobným problémům nemohlo docházet.

Dřevěná okna SlavonaDřevěná okna SlavonaDřevěná okna SC92 (Eva Decastelo)

Důležitá je i správná montáž oken

Dřevěná okna Slavona
Pasivní dům

Nejen kvalitní okno, ale i správně provedená montáž zajistí výslednou dokonalou funkčnost. Předem je nutné řešit detaily kotvení oken a dveří, zejména v pasivních domech je spousta možností.

Zveme vás na prohlídku sortimentu dřevěných a dřevohliníkových oken a na ukázku montáže oken v pasivní dřevostavbě. Toto všechno bylo k vidění na stavebním veletrhu v Brně.

 

www.slavona.cz
Dřevěná okna SlavonaDřevěná okna SlavonaDřevěná okna SlavonaDřevěná okna Slavona
Dřevěná okna SlavonaDřevěná okna SlavonaDřevěná okna SlavonaDřevěná okna Slavona
Dřevěná okna SlavonaDřevěná okna Slavona

SLAVONA s.r.o.
logo SLAVONA s.r.o.

SLAVONA, s.r.o. je tradiční český výrobce dřevěných oken a dveří Realizuje dodávky výplní stavebních otvorů zejména pro rodinné domy, kde jsou stavebníci velmi nároční na kvalitu a parametry oken a dveří, zaměřuje se především na dřevěná eurookna, ...