Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinka – posuvné dveře s nízkým prahem

Sklopně odsuvné dveře jsou velmi oblíbeným prvkem rodinných domů. Ušetří prostor proti tradičně otevíraným dveřím, mají stejné tepelně izolační vlastnosti i vzhled jako okna a v neposlední řadě příznivou cenu. Do nedávna měl tento systém posuvných dveří – sklopně odsuvných jednu nevýhodu – spodní část rámu s okapnicí, na kterou nešlo stoupnout. Tuto okapnici jsme museli překročit.

SLAVONA proto hledala řešení tohoto problému a uvedla na trh inovovaný systém posuvných dveří s nízkým prahem, na který můžeme bez obav šlápnout a nedojde k jeho poškození. Toto provedení umožňuje mnohem lepší komfort při používání posuvných dveří.

Sklopně odsuvné dveře jsou vhodné i pro energeticky úspornou výstavbu, vyrábí se nejčastěji v profilu SC92, který byl vyvinut pro pasivní domy. Dřevěné rámy jsou v tloušťce 92 mm, utěsněny třemi těsnícími profily, osazeny izolačními trojskly, samozřejmostí je velmi dobře fungující kování SIEGENIA AUBI.

Schéma A
Schéma A

Pokud byste chtěli posuvné dveře velkých rozměrů s vysokou hmotností posuvných křídel, pak je vhodnější použít zdvižně posuvné dveře HS-portal. Jejich křídlo se posouvá po vlastní kolejnici paralelně s neotevíranou částí. Vozíky, na kterých dveřní křídlo jezdí, jsou elegantně ukryty uvnitř tohoto křídla. Tento systém posuvných dveří má složitější konstrukci a proto o vyšší cenu, ale umožňuje velmi komfortní obsluhu při skutečně velkých rozměrech. Nevýhodou je složitější možnost utěsnění, proto doporučujeme použití pouze sytému s jedním neotevíraným a jedním posuvným křídlem (schéma A), který lze kvalitně utěsnit.

Na závěr nezbývá než popřát: „Do přírody s elegancí – vstupte posuvnými dveřmi“.

Posuvné dveře s okapnicí - starý systém
Posuvné dveře sklopně odsuvné - starý systém s okapnicí
Bezbariérový práh posuvných dveří
Posuvné dveře sklopně odsuvné - nízký práh NOVINKA!!!
Zdvižně posuvné dveře HS portal
Zdvižně posuvné dveře HS portal - exteriér
 
Posuvné dveře PSK SLAVONA5
Posuvné dveře sklopně odsuvné s nízkým prahem - exteriér
Posuvné dveře PSK SLAVONA5 (interiér)
Posuvné dveře sklopně odsuvné s nízkým prahem - interiér
Zdvižně posuvné dveře HS portal (interiér)
Zdvižně posuvné dveře HS portal - interiér

SLAVONA s.r.o.
logo SLAVONA s.r.o.

SLAVONA, s.r.o. je tradiční český výrobce dřevěných oken a dveří Realizuje dodávky výplní stavebních otvorů zejména pro rodinné domy, kde jsou stavebníci velmi nároční na kvalitu a parametry oken a dveří, zaměřuje se především na dřevěná eurookna, ...