Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Lindab rozšiřuje svůj okapový systém Lindab Rainline

Lindab, přední světový výrobce a prodejce střešních systémů z prvotřídní švédské oceli a jednička na českém trhu s okapy, rozšiřuje v České republice svůj sortiment. Vedle stálice – řady Lindab Rainline Elite s dlouholetou 20letou tradicí – začíná na tuzemský trh dodávat také řadu Lindab Rainline Standard poskytující vynikající poměr kvality a ceny. To, co obě řady spojuje, je bezúdržbovost, dlouhá životnost a s ní spojená záruka, ekologická nezávadnost i systémové řešení tvořící funkční a vzhledově dokonalý celek.

U vybraných prodejců poskytne Lindab od druhého týdne v dubnu na obě řady slevu ve výši 20 %. Cena žlabů začíná již na 77 Kč/m. Přehled vybraných prodejců je k dispozici na webových stránkách Lindabu.



Okapy řady Rainline Standard z předlakované oceli dodává Lindab ve dvou rozměrech: 125/87 (poměr žlabu a svodu) a 150/100. K dispozici jsou ve třech barvách (kávově hnědé, červené a křídově bílé) a Lindab na ně poskytuje záruku 15 let. Stejně jako řada Elite jsou i okapy Lindab Rainline Standard velmi flexibilní: hodí se totiž ke všem typům střešních krytin. Použitý typ žlabového háku u řady Standard se shoduje s nejpoužívanějším typem háků na českém trhu. Ačkoli Standard nemá tolik různých komponent jako Elite (v nabídce není např. vyhazovač nečistot), nechybí zde zábrana přelití či speciální odbočka do sudu pro ty, kdo chtějí uchovávat dešťovou vodu. Pro náročnější zákazníky je určena řada Rainline Elite, která dominuje českému trhu již více než 20 let. Je k dispozici v široké škále 10 barevných odstínů včetně metalických a barevně tak dokonale koresponduje se střechou domu. Vyrábí se ve třech rozměrech (125/87, 150/100 a 190/200). Díky nejvyšší kvalitě může Lindab na okapy Elite poskytovat záruku až 30 let.

Lindab Rainline je známý jako jeden z nejuniverzálnějších okapových systémů na světě. Je osvědčený a vyzkoušený na střechách v různém prostředí: v hoských oblastech se sněhem a mrazy i v nížinách s mnoha hodinami slunečního svitu. Díky množství důmyslných komponentů různých rozměrů zajišťuje dokonalé odvodnění střechy. Všechny prvky systému do sebe perfektně zapadají a jeho sestavení je tak snadné a rychlé. To, že se jedná o skutečně originální okapy od Lindabu, je možné si snadno ověřit: některé prvky systému jako například žlabový kotlík, žlabové čelo nebo objímka svodu totiž mají na sobě jasně vyražené logo Lindab.


Lindab střešní krytiny
logo Lindab střešní krytiny

Lindab je mezinárodní skupina se sídlem ve Švédsku, která vyvíjí, vyrábí a prodává výrobky pro stavebnictví z ocelového plechu: lehké střešní krytiny, okapové systémy, bezpečnostní prvky střech, trapézové plechy, systémy pro opláštění budov a konstrukční ...