Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nabídka řemeslníka z regionu = nový „PREFA portál“

PREFA Aluminiumprodukte spustila na svých webových stránkách nový portál, který propojuje klempíře a pokrývače se stavebníky v blízkém okolí. Bez zbytečných komplikací tak zprostředkovává konkrétní a aktuální zakázky – snadno a rychle.

PREFA řemeslníci“ jsou realizační firmy, které jsou proškolené v PREFA Academy, mají s produkty PREFA bohaté zkušenosti a jsou zdarma registrovány na „PREFA portále“, který je dostupný pro stavebníky na webových stránkách. „Řemeslníky podporujeme nejen našimi produkty, školením a kvalitním servisem, ale nyní také skrze PREFA portál on-line službami. Stavebníkům zase chceme zjednodušit cestu k našim produktům,“ upřesňuje prokurista PREFA Aluminiumprodukte s.r.o., Aleš Slivka.

Doposud je registrováno na 80 řemeslníků. Partnerská platforma je výhodná pro všechny strany – stavebník se vyhne zdlouhavému hledání toho správného řemeslníka ve svém regionu, kromě toho obdrží bez dalších dodatečných nákladů srovnávací nabídky. Řemeslník se zase může soustředit na svou práci a nemusí se starat o odbyt a získávání zakázek.

Nová platforma je k dispozici i v sousedním Rakousku a Německu, kde má příznivou odezvu. V České republice byla spuštěna koncem roku 2019.

Podpora místního řemesla & využití digitalizace

Na místním řemesle nám velmi záleží a touto iniciativou ho aktivně podpoříme,“ zdůrazňuje Aleš Slivka, který by s pomocí platformy chtěl vybudovat činorodou komunitu PREFA řemeslníků. „I v řemesle a průmyslu můžeme využít přednosti digitalizace. Toto je naše první iniciativa tímto směrem,“ zdůrazňuje.

A jak na to?


Stavebník si v několika málo krocích a z pohodlí domova skrze PREFA portál vyžádá nabídku od PREFA řemeslníků z blízkého okolí. Jednoduše vyplní dotazník – údaje o objektu a vybrané krytině.

PREFA zákaznický servis bude stavebníka obratem kontaktovat, aby potvrdil poptávku a objasnil případné nejasnosti.


Následně budou stavebníka kontaktovat až 3 PREFA řemeslníci z blízkého okolí, aby vypracovali cenovou nabídku nejen za materiál, ale i za práci. Tak si stavebník bude moci rychle vytvořit přehled o nákladech za novou budoucí střechu nebo fasádu.

Porovnávání nabídek a výběr té nejvhodnější bude již jen na stavebníkovi.


PREFA Aluminiumprodukte s.r.o.
logo PREFA Aluminiumprodukte s.r.o.

Vyrábí hliníkové střešní a fasádní systémy v mnoha barevných odstínech, včetně kompletního sortimentu příslušenství. PREFA je také výrobcem montážního systému k solárním a FVE panelům. Záruka 40 let na kvalitu materiálu a u povrchové úpravy P.10 rovněž ...