Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

TP26 Express – dostupná krytina v minimalistickém provedení

Atraktivní vzhled a zároveň příznivé pořizovací náklady. To jsou poznávací znamení nové plechové střešní krytiny SATJAM TP26 Express.

Nová krytina SATJAM TP26 Express vytváří efekt falcovaného plechu, jedná se přitom o ekonomicky výhodné řešení
Nová krytina SATJAM TP26 Express vytváří efekt falcovaného plechu, jedná se přitom o ekonomicky výhodné řešení

Krytina SATJAM TP26 Express svým vzhledem připomíná oblíbené krytiny typu „KLIK“, jakou je i aktuálně nejprodávanější SATJAM Rapid DeLuxe. Obě se shodují svým čistým designem evokujícím minimalistický falcovaný plech, odlišují se ovšem svým technologickým zpracováním i způsobem instalace.

Jednotlivé pásy krytiny SATJAM TP26 Express jsou v ploše opatřeny nízkými žebry imitujícími stojatou drážku krytiny Rapid DeLuxe nebo krytin typu „KLIK“. Vytvářejí tak efekt falcovaného plechu, nejsou ale určeny k naklapávání navazujících panelů, a proto je i jejich instalace jednodušší. „I přes moderní a atraktivní vzhled se ovšem jedná o ekonomicky výhodné řešení, které je ideální pro zastřešení doplňkových staveb. Garáž či stodola tak bude svým designem odpovídat rodinnému domu s krytinou SATJAM Rapid DeLuxe, ovšem zastřešení lze realizovat rychleji a za příznivějších cenových podmínek,“ vysvětluje Ing. Petr Tureček, produktový manažer společnosti SATJAM, předního českého výrobce plechových střech.

Pro výrobu se používá žárově zinkovaný ocelový plech o síle 0,5 mm, který disponuje vysokou pevností a odolností vůči mechanickému namáhání. Jednotlivé panely jsou k dispozici o stavební šířce 1 090 mm a délce od 1 000 mm do 4 000 mm. Jejich použití je možné na střechách se sklonem od 30°. Krytina je také opatřena mikroprofilací, která jí dodává nevšední vzhled, zlepšuje i její mechanické parametry. Pomáhá eliminovat důsledky přirozené dilatace materiálu a opticky skrýt případné drobné nerovnosti podkladu.

Více informací


SATJAM s.r.o.
logo SATJAM s.r.o.

SATJAM s.r.o. působí na českém trhu od roku 1995 jako dodavatel kovových lehkých střešních krytin, trapézových plechů, okapových systémů a profilů, fasádních systémů, doplňků a mnoha jiných výrobků používaných ve stavebnictví.

 
 
Reklama