Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Střešní krytina v duchu minimalismu

Atraktivní vzhled falcové krytiny, ale zároveň jednodušší realizace… To nabízí střešní krytina SATJAM Rapid, která nyní přináší inovaci pro ještě snazší práci s tímto výrobkem.

Střešní krytina SATJAM Rapid je opatřena naklapávacími zámky, pro instalaci tak nejsou nutné žádné speciální nástroje.
Střešní krytina SATJAM Rapid je opatřena naklapávacími zámky, pro instalaci tak nejsou nutné žádné speciální nástroje.

Oblíbenou variantou pro zastřešení domů jsou falcované krytiny, u nichž bývá nevýhodou poměrně pracná montáž. Alternativou je střešní krytina SATJAM Rapid, která svým minimalistickým vzhledem připomíná právě falcovaný plech. Při použití na jednoduchých střešních plochách může přinést snazší realizaci. Krytina je opatřena naklapávacími zámky, kterými se do sebe jednotlivé pásy pouze zacvaknou bez nutnosti použití falcovačky nebo jiných speciálních nástrojů. Montáž je proto rychlá, snadná a méně náročná na řemeslo a tedy i finanční náklady.

Velkoformátová krytina SATJAM Rapid je ideálním řešením zejména pro jednoduché střešní plochy se sklonem od 8°, kde díky svým rozměrům i technologii kotvení urychluje realizaci střechy. Výhodou je její nízká hmotnost, dlouhodobá životnost a zároveň minimální nároky na údržbu. Pro výrobu se používá kvalitní norský hliník a také švédská ocel. Dostupná je v šířkách 310 a 510 mm a délce až 10 m dle zvolené varianty.

Novinkou je pak inovovaná verze SATJAM Rapid DeLuxe, která díky několika vylepšením ještě více usnadňuje práci s touto krytinou. Zvětšení perforace pro kotvení poskytuje větší prostor pro dilataci krytiny a snižuje tak riziko zvlnění. Nový tvar zámků zajišťuje lepší kluznost ve spojích. Inovovaná je i profilace, kromě hladkého provedení a dvou variant prolisů je možné zvolit i krytinu s mikroprofilacemi, které zvyšují její tuhost a tvarovou stálost. Krytina je k dispozici v šířce 510 mm a délce 9 m u varianty z oceli a 8 m u hliníku.

Více na www.satjam.cz


SATJAM s.r.o.
logo SATJAM s.r.o.

SATJAM s.r.o. působí na českém trhu od roku 1995 jako dodavatel kovových lehkých střešních krytin, trapézových plechů, okapových systémů a profilů, fasádních systémů, doplňků a mnoha jiných výrobků používaných ve stavebnictví.

 
 
Reklama