Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

V centru našeho světa je vždy zákazník

Gumex je známý jako expert na hadice a těsnění a na trhu působí už téměř 30 let. Jak se za tu dobu změnily trendy v oblasti výroby těsnění?

V devadesátkách jsme byli zapálení dovozci a prodejci materiálů, ale cítili jsme, že chceme něco víc. Proto jsme naše zboží začali také upravovat na míru. Myslím, že i díky tomu jsme ještě více pochopili naše zákazníky a jejich potřeby. Také se jich neustále ptáme. Nejen osobně, při řešení zakázek, ale také v průzkumech spokojenosti. Tak velmi rychle víme, co oceňují, potřebují i co je trápí. A od těch informací už stačí „jen“ přijít s tím, co tyto potíže vyřeší. Neustále proto investujeme do nových strojů, výroby a technologií.

Na vstřícný kontakt k zákazníkům sázíte od začátku. Jakými způsoby s nimi rozvíjíte a udržujete dobré vztahy?

Mám za to, že firma je tak dobrá, jak dobrá je atmosféra v ní. Troufnu si říct, že naše přímé a otevřené mezilidské vztahy uvnitř firmy se promítají i navenek. Ano, musíme vydělat, získat zakázku, perfektně, a přitom rychle vyřešit, co je potřeba. Jen u toho primárně nemyslíme na výdělek, ale na to, jak zákazníkovi lépe než kdokoliv jiný, posloužit. Vnímám to tak, že naši zákazníci netouží po těsněních nebo hadicích s koncovkami. Oni si pořizují jistotu, že to, co od dodavatele dostanou bude spolehlivě fungovat a dostanou to včas.

Jaké jsou plány vaší firmy?

Jsme zvyklí na postupný rozvoj. Společně s přemístěním centrálního skladu z mateřské Strážnice do Brna získáme brzy prostory pro rozšíření výroby. Budeme se dále věnovat finalizaci námi dodaných produktů tak, aby je zákazník jen vzal a namontoval. V praxi to znamená pořízení dalších nejmodernějších technologií na zpracování plochých materiálů. Také se chystáme opracovávat a upravovat na míru plastové desky, se kterými jsme začali obchodovat před třemi lety. A v neposlední řadě budeme pokračovat ve vývoji interních IT aplikací a nástrojů, které nám umožňují, jak sledovat procesy, tak zlepšovat řízení firmy.

Více informací


GUMEX, spol. s r.o.
logo GUMEX, spol. s r.o.

Firma GUMEX, spol. s r.o. je rodinná firma založená roku 1994 v České republice. Od roku 2022 je jednou z firem holdingu GUMEX CENTRAL. Od roku 2006 působí dceřiná společnost GUMEX SK, spol. s r.o. také na Slovensku. Firma poskytuje své služby ve ...

 
 
Reklama