Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Udržitelné kanceláře Triodos banky produkují minimum emisí za pomoci skel od Guardian Glass

Kancelářská budova etické banky Triodos se nachází v nizozemském městě Zeist v komplexu De Reehorst. Tato udržitelná stavba inspirovaná přírodou zanechává minimální emisní stopu CO2. Lze navíc zpětně rozložit na jednotlivé komponenty, což podporuje její cirkulární potenciál.

Kancelářská budova etické banky Triodos
foto: Ossip

Návrh z pera RAU Architects a Ex Interiors doplnila atypická skleněná fasáda od společnosti Guardian Glass, která pomáhá šetřit energie. Energeticky neutrální budova Triodos banky je postavena z dřevěné konstrukce a znovupoužitelných či recyklovaných materiálů. Přírodou inspirovaná stavba poskytuje svým uživatelům pohodlné pracovní prostředí. Budova získala ocenění Kancelářská budova roku v soutěži Architectenweb Awards 2019.

Plně skleněná fasáda poskytuje 360° výhled a vnáší tak do interiéru venkovní prostředí. Velká pozornost byla věnována skloubení přirozeného denního světla a svítidel, která se doplňují a přizpůsobují podmínkám v průběhu dne. Skla SunGuard® SuperNeutral (SN 70/37) s protisluneční úpravou poskytují elegantní, a přesto neutrální a transparentní vzhled. Mezi jeho přednosti patří hlavně nízká odrazivost, stálá barva a vysoká propustnost světla (70 %). Tato multifunkční povrchová úprava minimalizuje potřebu umělého osvětlení v kombinaci s vynikající tepelnou izolací, čímž poskytuje úspory energií.

Více informací

 
 
Reklama