Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Apassionata Showpalast se skly od společnosti Guardia Glass připomíná tryskajícího koně

Apassionata Showpalast nacházející se v mnichovské čtvrti Froettmaning slouží jako volnočasová atrakce vyhrazená pro koňská představení. Skla do budovy dodala společnost Guardian Glass.

Apassionata Showpalast nacházející se v mnichovské čtvrti Froettmaning slouží jako volnočasová atrakce vyhrazená pro koňská představení. Během roku ji navštíví až 450 000 diváků. Skla do projektu dokončeného v roce 2017 dodala společnost Guardian Glass.

Za vznikem projektu stojí architekti ze studia Graft, kteří vytvořili jedinečný design arény s 12 tematickými pavilony. Ty jsou otevřené po celý rok a nabízí muzeum koní, stanici pro hříbata, dětskou zoo a interaktivní dobrodružství ve 360stupňovém kině. Aréna dokáže pojmout až 1 700 diváků, kteří mohou sledovat koňskou show na 40 metrů dlouhém pódiu. Zážitek ze show je umocněn jednou z největších LED stěn v Evropě o rozměrech 600 metrů čtverečních.

Osvětlená aréna připomíná tryskajícího koně

Hlavním prvkem komplexu je aréna Showpalast, jejíž přední část je obložena zvlněnou skládanou dřevěnou konstrukcí, která připomíná tryskajícího koně - zejména večer, když je celý prostor ozářen světelnou show.

Za dřevěnou konstrukcí je okouzlující skleněná fasáda. Pro tento účel bylo kvůli kombinaci estetických a praktických vlastností vybráno sklo Guardian SunGuard® HP Silver 43/31 se solární ochranou. Potahované sklo s protisluneční ochranou snižuje oslnění a poskytuje vynikající odraz slunečních paprsků, takže pomáhá udržet prostor chladný. Pro vnějšího pozorovatele navíc vytvářejí odrazy cválajících koní na skleněné fasádě iluzi obřího praxinoskopu.

Více informací

 
 
Reklama