Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pracujete v zimě na střeše? Poradíme, na co si dát pozor

Zima je tady a s ní i všechno, co k ní neodmyslitelně patří - chumelenice, náledí a pěkná kosa. ROOFIX (střešní záchytné systémy proti pádu osob) poradí, jak v zimě pracovat ve výškách bezpečně.

Zdá se to všechno jako samozřejmost, ale i tak víme, že mnozí přípravu na výlez na střechu i samotný pohyb nahoře podceňují. Na co si tedy dát pozor, jestliže se v zimě pohybujete na střeše?

Oblečení

Navrstvěte se. Teploměr doma vám může ukazovat, že je venku -3 °C, ale nahoře bude hůř. Můžete mít štěstí a bude vás hřát sluníčko, ale jestliže budete mít sníh v botách, tak vám to bude málo platné.

Investujte do voděodolných bot a rukavic. A jestliže máte strávit na střeše delší dobu, vezměte si s sebou náhradní oblečení v případě, že promoknete.

Nezapomeňte svému zimnímu oblečení přizpůsobit celotělový jistící postroj.

Najezte se pořádně

Jídlo generuje energii, bude tak vytvářet teplo. Pořádné energické jídlo je tak správnou přípravou na práci v zimě.

Dostatečně se hydratujte. Není radno podceňovat ani tekutiny, v zimě potřebujeme tekutiny více než v létě - vlivem mrazu se nám vysušuje více organismus i pokožka a z důvodu nulové vlhkosti vzduchu se potem odvádí více tekutin.

Pozor na skrytou námrazu

A hlavně buďte nahoře opatrní, nezkracujte si trasu. Známe to na silnicích i chodnících; skrytá námraza nám může způsobit hodně problémů a co teprve při pohybu na střeše. Nespěchejte a zkuste si svou cestu promyslet.

Myslete také na to, že v chladu můžeme být více neopatrní; rychleji se unavíme, hůře se nám prokrvují končetiny a motorika tak může být zhoršená.

 

Na Vánoce jako po celý rok na střeše jistý a bezpečný krok,

přejí Roofixáci.

ROOFIX.cz


ROOFIX
logo ROOFIX

Český certifikovaný výrobce střešního záchytného a zádržného systému proti pádu osob ROOFIX. Nově prodáváme i vybavení pro práci ve výškách. Nabízíme tak komplexní ochranu při práci ve výškách. Smyslem naší práce je zajistit bezpečný pohyb a práci na ...

 
 
Reklama